ŠPAGETY S MÄSOVÝMI GULIČKAMI
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT
Tieto mäsové guličky sú extrémne šťavnaté vďaka jablku!
Zdroj: Shutterstock
Potrebujete:
- 500 g mletého mäsa
- 100 g fety
- 2 - 3 jablká
- 1 lyžička údenej papriky
- soľ, korenie
- 1 plechovka lúpaných krájaných paradajok
- 400 ml vývaru
- 4 lyžice oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- bazalku
- 400 g špagiet
POSTUP:
- V miske zmiešajte mleté mäso, údenú papriku, najemno nastrúhané jablká a na malé kocky nakrájaný balkánsky syr. Mäsovú zmes osoľte a okoreňte. Tvarujte guličky, ktoré ihneď restujte na horúcom oleji. Dávajte pozor, aby ste ich neopekali veľa naraz, robte to postupne.
- Keď budú všetky orestované, vráťte ich naspäť do hrnca a zalejte lúpanými krájanými paradajkami a polovicou vývaru. Pridajte soľ, bazalku a prelisovaný cesnak. Na strednom plameni varte približne 50 minút.
- Omáčku servírujte so špagetami.