Reklama

Špagety s tými NAJŠŤAVNATEJŠÍMI MÄSOVÝMI GULIČKAMI! Tajná ingrediencia?

Tieto mäsové guličky sú extrémne šťavnaté vďaka jablku!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tajomstvo je v jednej jednoduchej prísade, vyskúšajte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naše najlepšie RECEPTY ZO SLIVIEK: Tieto dobroty milujeme

    ŠPAGETY S MÄSOVÝMI GULIČKAMI

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Tieto mäsové guličky sú extrémne šťavnaté vďaka jablku!

    Potrebujete:

    • 500 g mletého mäsa
    • 100 g fety
    • 2 - 3 jablká
    • 1 lyžička údenej papriky
    • soľ, korenie
    • 1 plechovka lúpaných krájaných paradajok
    • 400 ml vývaru
    • 4 lyžice oleja
    • 3 strúčiky cesnaku
    • bazalku ";i:10;s:15:"400 g špagiet

    POSTUP:

    1. V miske zmiešajte mleté mäso, údenú papriku, najemno nastrúhané jablká a na malé kocky nakrájaný balkánsky syr. Mäsovú zmes osoľte a okoreňte. Tvarujte guličky, ktoré ihneď restujte na horúcom oleji. Dávajte pozor, aby ste ich neopekali veľa naraz, robte to postupne.
    2. Keď budú všetky orestované, vráťte ich naspäť do hrnca a zalejte lúpanými krájanými paradajkami a polovicou vývaru. Pridajte soľ, bazalku a prelisovaný cesnak. Na strednom plameni varte približne 50 minút.
    3. Omáčku servírujte so špagetami.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.