Špagety s tými NAJŠŤAVNATEJŠÍMI MÄSOVÝMI GULIČKAMI! Tajná ingrediencia?
5. 9. 2023, 6:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Tajomstvo je v jednej jednoduchej prísade, vyskúšajte.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
11 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Naše najlepšie RECEPTY ZO SLIVIEK: Tieto dobroty milujemeŠPAGETY S MÄSOVÝMI GULIČKAMI
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Tieto mäsové guličky sú extrémne šťavnaté vďaka jablku!
Potrebujete:
- 500 g mletého mäsa
- 100 g fety
- 2 - 3 jablká
- 1 lyžička údenej papriky
- soľ, korenie
- 1 plechovka lúpaných krájaných paradajok
- 400 ml vývaru
- 4 lyžice oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- bazalku ";i:10;s:15:"400 g špagiet
POSTUP:
- V miske zmiešajte mleté mäso, údenú papriku, najemno nastrúhané jablká a na malé kocky nakrájaný balkánsky syr. Mäsovú zmes osoľte a okoreňte. Tvarujte guličky, ktoré ihneď restujte na horúcom oleji. Dávajte pozor, aby ste ich neopekali veľa naraz, robte to postupne.
- Keď budú všetky orestované, vráťte ich naspäť do hrnca a zalejte lúpanými krájanými paradajkami a polovicou vývaru. Pridajte soľ, bazalku a prelisovaný cesnak. Na strednom plameni varte približne 50 minút.
- Omáčku servírujte so špagetami.