objednať časopis
všetky kategórie

Tajomstvo je v jednej jednoduchej prísade, vyskúšajte.

ŠPAGETY S MÄSOVÝMI GULIČKAMI

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

Tieto mäsové guličky sú extrémne šťavnaté vďaka jablku!
Tieto mäsové guličky sú extrémne šťavnaté vďaka jablku!
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 500 g mletého mäsa
  • 100 g fety
  • 2 - 3 jablká
  • 1 lyžička údenej papriky
  • soľ, korenie
  • 1 plechovka lúpaných krájaných paradajok
  • 400 ml vývaru
  • 4 lyžice oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • bazalku
  • 400 g špagiet
Príprava domáceho kečupu nie je nič zložité!
Čítajte viac
Uvarte si DOMÁCI KEČUP: Jednoduchý a výborný RECEPT uchová chuť leta

POSTUP:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, údenú papriku, najemno nastrúhané jablká a na malé kocky nakrájaný balkánsky syr. Mäsovú zmes osoľte a okoreňte. Tvarujte guličky, ktoré ihneď restujte na horúcom oleji. Dávajte pozor, aby ste ich neopekali veľa naraz, robte to postupne.
  2. Keď budú všetky orestované, vráťte ich naspäť do hrnca a zalejte lúpanými krájanými paradajkami a polovicou vývaru. Pridajte soľ, bazalku a prelisovaný cesnak. Na strednom plameni varte približne 50 minút.
  3. Omáčku servírujte so špagetami.

Stále málo cestovín? Ďalšie na vás čakajú v galérii.

Kategórie