KURACIA PEČEŇOVÁ PAŠTÉTA S TYMIANOM A SO ŠALVIOU
Kuracia pečeňová paštéta s tymianom a šalviou.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
3 POHÁRIKY, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g kuracích pečení
- 150 g masla (+ 50 g na zaliatie)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 nasekaná šalotka
- 1 vetvička tymianu (+ na ozdobu)
- 3-4 lístky šalvie
- štipka korenia piatich vôní
- 50 ml smotany na šľahanie
- soľ, korenie
- opečené crostini, nakladané uhorky a cibuľky na podávanie
POSTUP:
- Pečene očistite a nakrájajte. Na panvicu dajte lyžicu masla a osmažte šalotku s cesnakom. Primiešajte čínske korenie piatich vôní, tymian a nechajte minútku rozvoňať.
- Do panvice pridajte pečene a opečte ich do hneda, aby boli zvonku opečené, ale vnútri pekne ružové, nie však surové.
- Zmes dajte do kuchynského robota a rozmixujte na jemnú pastu. Pridajte zostávajúce maslo, smotanu, soľ, korenie a premixujte. Paštétu prepasírujte cez jemné sitko, aby bola pekne hladká. Rozdeľte do pohárikov a uhlaďte.
- V hrnčeku rozpustite maslo na zaliatie a jemne v ňom osmažte šalviové lístky. Tie potom vyberte a uložte do pohárikov. Vrch pohárikov zalejte maslom, ozdobte lístkami tymianu, šalvie a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.
- Paštétu podávajte s crostini, kyslými uhorkami a nakladanými cibuľkami.