objednať časopis
všetky kategórie

Fantastickú nátierku z červenej repy si zamilujete! Spoľahlivo vás zasýti na večeru a poteší aj na desiatu.

BRUSCHETTA S REPOVÝM PESTOM A KOZÍM SYROM

BRUSCHETTA S REPOVÝM PESTOM A KOZÍM SYROM
BRUSCHETTA S REPOVÝM PESTOM A KOZÍM SYROM
Zdroj: Laura Witteková

2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10-15 MINÚT

Potrebujete:

Príprava domáceho kečupu nie je nič zložité!
Čítajte viac
Uvarte si DOMÁCI KEČUP: Jednoduchý a výborný RECEPT uchová chuť leta

Na pesto:

  • 2 stredne veľké červené repy
  • 60 g arašidov
  • 1 vetvička rozmarínu + na podávanie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • bageta
  • kozí syr
  • olivový olej
  • soľ, korenie
Pečené zemiaky, kura a bylinky!
Čítajte viac
Nahádžte všetko do pekáča a VYLOŽTE SI NOHY! Večera sa pripraví sama

POSTUP:

  1. Urobte pesto: Repu očistite, nakrájajte na menšie kocky a dajte variť do vriacej osolenej vody na 10-15 minút. Nechajte vychladnúť.
  2. Arašidy a rozmarínové lístky nasucho opražte a nechajte vychladnúť.
  3. Do mixéra dajte arašidy, rozmarín, cesnak a rozmixujte. Postupne pridajte repu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nakoniec olivový olej, aby vznikla jemná pasta.
  4. Pesto ochutnajte, prípadne pridajte citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  5. Bagetu nakrájajte na kolieska a jemne opečte na suchej panvici. Poriadne ich potrite pestom, navrch dajte kozí syr, posypte nasekanými arašidmi a pokvapkajte olivovým olejom. Nakoniec ozdobte lístkami rozmarínu a môžete podávať.

Viac inšpirácie na jedlá s cviklou nájdete TU!