VEGETARIÁNSKY Z MASLOVEJ TEKVICE A ČERVENEJ ŠOŠOVICE
Vegetariansky guláš z maslovej tekvice a červenej šošovice.
Zdroj: Laura Witteková
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 1 malá maslová tekvica (alebo hokkaido)
- 200-300 g cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- mletá údená červená paprika, mletá rímska rasca
- 3 lyžice červenej šošovice
- zeleninový vývar
- čerstvá alebo mletá sušená čili paprička
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
NA SERVÍROVANIE:
- kyslá smotana
- koriandrová vňať
POSTUP:
- Na tuku osmažte do zlatohneda očistenú cibuľu pokrájanú na drobno. Pridajte prelisovaný cesnak a po chvíli všetko zasypte mletou údenou paprikou a rímskou rascou. Krátko orestujte.
- Pridajte ošúpanú tekvicu (hokkaido šúpať netreba) nakrájanú na kocky a šošovicu. Krátko ich premiešajte v korení, zalejte vývarom, osoľte a okoreňte. Varte pod pokrievkou pri občasnom miešaní na slabom plameni.
- Keď tekvica zmäkne a šošovica sa rozvarí, guláš dochuťte soľou, korením a čili.
- Uvarený guláš podávajte s kyslou smotanou a nasekanou koriandrovou vňaťou.
Viac gulášových receptov je na ďalšej strane >>>