objednať časopis
všetky kategórie

Každý má svoj obľúbený recept na guláš, ale niekedy sa zažiada zmena. Vyskúšajte niektorý z našich netradičných receptov na guláše a isto neoľutujete!

VEGETARIÁNSKY Z MASLOVEJ TEKVICE A ČERVENEJ ŠOŠOVICE

Vegetariansky guláš z maslovej tekvice a červenej šošovice.
Vegetariansky guláš z maslovej tekvice a červenej šošovice.
Zdroj: Laura Witteková

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 malá maslová tekvica (alebo hokkaido)
  • 200-300 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • mletá údená červená paprika, mletá rímska rasca
  • 3 lyžice červenej šošovice
  • zeleninový vývar
  • čerstvá alebo mletá sušená čili paprička
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

NA SERVÍROVANIE:

  • kyslá smotana
  • koriandrová vňať

POSTUP:

  1. Na tuku osmažte do zlatohneda očistenú cibuľu pokrájanú na drobno. Pridajte prelisovaný cesnak a po chvíli všetko zasypte mletou údenou paprikou a rímskou rascou. Krátko orestujte.
  2. Pridajte ošúpanú tekvicu (hokkaido šúpať netreba) nakrájanú na kocky a šošovicu. Krátko ich premiešajte v korení, zalejte vývarom, osoľte a okoreňte. Varte pod pokrievkou pri občasnom miešaní na slabom plameni.
  3. Keď tekvica zmäkne a šošovica sa rozvarí, guláš dochuťte soľou, korením a čili.
  4. Uvarený guláš podávajte s kyslou smotanou a nasekanou koriandrovou vňaťou.

Viac gulášových receptov je na ďalšej strane >>>