Reklama

Super JEDNODUCHÉ KOLÁČE: Upečiete ich šup aj cez pracovný deň!

Cuketový koláč s hrozienkami. Super bude chutiť aj s brusnicami.

Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

Reklama

Cuketový, sypaný s tvarohom, hrnčekový s jablkami aj cviklový s čokoládou. Garantujeme, že sa vám vydaria a budú aj super chutné!

CUKETOVÝ KOLÁČ S RUMOVÝMI HROZIENKAMI

PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková

Potrebujete:

  • za hrsť sušených hrozienok
  • za hrsť vlašských orechov (nahrubo posekaných)
  • 200 ml rumu
  • 2 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g špaldovej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 balíček škoricového cukru";i:10;s:23:"160 ml repkového oleja";i:11;s:21:"200 ml kyslej smotany";i:12;s:45:"1 väčšia cuketa (nastrúhaná na hrubšie)";i:13;s:30:"práškový cukor na posypanie

POSTUP:

  1. Hrozienka a orechy namočte asi hodinu pred pečením do rumu. Vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom dobre vyšľahajte do hustej peny.
  2. Obe múky preosejte so sódou a primiešajte škoricový cukor. Do vyšľahaných vajec s cukrom postupne zapracujte múku s cukrom a so škoricou, olej, kyslú smotanu a cuketu. Na záver vmiešajte namočené hrozienka aj orechy spolu s rumom. Cesto premiešajte a pomocou stierky ho prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Koláč pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 minút. Pre istotu urobte skúšku špajdľou. Pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.

SYPANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

1 PLECH 25 x 35 CM I PRÍPRAVA 45 MINÚT I PEČENIE 30 MINÚT

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Potrebujete:

  • 350 g hrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 3 vajcia
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 ml mlieka
  • 500 g hrudkovitého tvarohu 
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 g hrozienok
  • 80 g rozpusteného masla";i:10;s:25:"maslo na vymazanie plechu";i:11;s:30:"práškový cukor na posypanie

POSTUP:

  1. Preosiatu múku zmiešajte s kypriacim práškom a cukrom. Vajcia rozšľahajte s kyslou smotanou, pridajte mlieko a premiešajte.
  2. Polovicu sypkej zmesi rovnomerne rozložte na plech vymastený maslom. Posypte rozdrobeným tvarohom, vanilínovým cukrom a hrozienkami. Tvarohovú masu pokvapkajte 2 lyžicami rozpusteného masla a asi tretinou vajcovej hmoty. Potom navrstvite druhú polovicu sypkej zmesi.
  3. Rúru vyhrejte na 175 °C. Navrch koláča nalejte zvyšnú vajcovú hmotu, ktorú pokvapkajte zvyšným rozpusteným maslom. Vo vyhriatej rúre pečte asi 30 minút. Koláč po vychladnutí posypte práškovým cukrom. 
×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Talianske dezerty si viete upiecť aj doma: Užite si la dolce vita!

    BEZLEPKOVÝ CVIKLIAK

    6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 35 minút

    Zdroj: Laura Witteková

    POTREBUJETE:

    • 140 g postrúhanej cvikly
    • 2 postrúhané jablká
    • za hrsť sušených brusníc
    • 80 g kokosového tuku (roztopeného)
    • 1 vajce
    • 60 g bielej makovej múky (môže byť aj mletý mak)
    • 60 g ryžovej múky
    • 80 g mletých lieskových orechov
    • 80 g hnedého cukru
    • 30 g kokosového cukru";i:10;s:20:"1 lyžička škorice";i:11;s:31:"1 lyžička kypriaceho prášku

    Na polevu:

    • 30 g kokosového tuku
    • 150 g horkej čokolády
    • orechy na ozdobenie

    POSTUP:

    1. Suroviny zmiešajte v mise. Vznikne cesto. ktoré dajte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
    2. Lyžicou ho dobre uhlaďte a v rúre vyhriatej na 170 °C pečte asi 35 minút.
    3. Koláč nechajte vychladnúť a medzitým urobte vo vodnom kúpeli polevu z tuku a čokolády. Polejte koláč, ozdobte orechmi a nechajte stuhnúť.

    Horúca piškóta s malinovým džemom

    6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 15 minút

    Zdroj: Dobré jedlo

    Potrebujete:

    • 4 vajcia
    • 160 g práškového cukru + 1 lyžica do snehu
    • 2-3 lyžice teplej vody
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • 120 g polohrubej múky
    • malinový, alebo ríbezľový džem na potretie
    • soľ

    POSTUP:

    1. Rúru vyhrejte na 180 °C. V hlbšej mise vymiešajte žĺtky s cukrom, pridajte teplú vodu a citrónovú šťavu.
    2. V druhej nádobe pridajte k bielkom štipku soli a vyšľahajte tuhý sneh. Ku koncu šľahania pridajte 1 lyžicu práškového cukru.
    3. Do žĺtkovej peny postupne vmiešavajte sneh a preosiatu múku. Hladké cesto bez hrudiek vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečte 15 minút.
    4. Horúcu piškótu potrite rozriedeným džemom, nakrájajte na väčšie štvorce a posypte práškovým cukrom.

    Hrnčekový jablkovo- kakaový koláč

    príprava 15 minút, pečenie 20 minút

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Potrebujete:

    • 3 hrnčeky polohrubej múky
    • 2 lyžice kakaa
    • 2 hrnčeky kryštálového cukru
    • 1 hrnček mlieka
    • pol hrnček oleja
    • 5 - 6  nahrubo nastrúhaných jabĺk
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 1 vajce
    • 1 balíček škoricového cukru";i:10;s:30:"práškový cukor na posypenie

    POSTUP:

    1. Všetky suroviny premiešajte, vylejte na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie.
    2. Pečte asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
    3. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.