Reklama

V kuchyni MICHAELY ČOBEJOVEJ: S dcérou varia úžasné BRYNDZOVÉ PIROHY!

Reklama

Rodina herečky a producentky miluje dobré jedlo a jej mladšia dcéra aj časopis Dobré jedlo! Preto nás výnimočne pustili do svojej krásnej, priestrannej a funkčnej kuchyne, ktorú nadizajnoval jej manžel. A nezaobišlo sa to bez chutného obeda!

Obľúbené jedlá

Čobejovci si potrpia na domácu stravu a preto Michaela často vyvára. Našťastie má v kuchyni skvelú pomocníčku, mladšiu dcéru Táničku, ktorá v pohode varí i pečie aj sama. Okrem pirohov a halušiek milujú domáce cestoviny na všetky možné spôsoby. "Niekoľkokrát do týždňa ich jeme len s paradajkovou omáčkou a vôbec sa ich neprejeme. No robievam rada aj pečené kurča, perkelt, ryby a sviečkovú podľa mojej mamy," povedala nám hostiteľka. Jedlo si najradšej vychutnávajú pri veľkom okrúhlom stole v kuchyni, no v sezóne radi grilujú v záhrade, do ktorej majú prístup z obývačky.

Bryndzové pirohy

4 porcie, príprava 30 minút, varenie 10 minút

POTREBUJETE:

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Bryndzové pirohy zapíjajú Čobejovci acidkom.

Na cesto:

  • 600 g zemiakov uvarených v šupke
  • 200-250 g polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
  • 1 vajce
  • štipka sol
  • mlieko podľa potreby

Na plnku a poliatie:

  • polovica nastrúhaných zemiakov z cesta
  • 150 g bryndze
  • soľ
  • 2 cibule
  • olej
  • maslo na poliatie

POSTUP:

  1. Ošúpané a vychladené zemiaky nastrúhajte na hrubo a polovicu odložte do plnky. Zemiaky na cesto zmiešajte s vajíčkom, múkou a so soľou. Múky pridávajte postupne toľko, aby ste vymiesili nelepivé vláčne cesto. Ak je priveľmi tuhé, prilejte trocha mlieka.
  2. Kým sa v robote mieša cesto na pirohy, pripravte plnku z odložených nastrúhaných zemiakov vymiešaných s bryndzou a trochou soli.
  3. Cesto vyberte na pomúčenú dosku, rozdeľte ho na polovicu a najskôr rozvaľkajte jednu, ale nie veľmi natenko. Pohárom alebo formičkou vykrajujte kolieska. Na každé dávajte malou lyžičkou plnku.
  4. Kolieska preložte a okraje pevne spojte pomocou vidličky. Zvnútra musí byť cesto lepkavé, bez múky.
  5. Počas plnenia dajte do veľkého hrnca variť mierne osolenú vodu a na slabšom ohni plnené pirohy varte 7-10 minút. Zľahka ich premiešajte a sceďte. V mise premiešajte s cibuľou opečenou dohneda na oleji. Podávajte poliate rozpusteným maslom a prípadne posypte mletou paprikou.

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty: