Reklama

Katka KOŠČOVÁ má SUPER RECEPT na BABIČKINE PIROHY: Miešala sladké so slanými!

Katka Koščová

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CftrpqIqBYS/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Vo veľkej mise zmiešala slané so sladkými a bohato ich preliala maslom. Milovala som tú kombináciu,“ spomína Katka Koščová. Krásne sa pri tom usmieva a TU je aj rodinný RECEPT!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!
    Zdroj: NMH

    „... jedny naplnila slivkovým lekváromdruhé popučenými zemiakmi s majoránom. Vždy pripravovala dvojaké pirohy naraz. Pomiešala ich dokopy a my sme vyjedali na striedačku sladké, slané, sladké, slané...
    Dlho som si myslela, že to tak majú všetci. Až ako dospelá som zistila, že ľudia jedia napríklad čisto bryndzové pirohy so slaninkou a že existujú všelijaké iné sladké plnky. Babičkina verzia je však moja topka," povedala pre Dobré jedlo Katka, ktorá je nielen vynikajúca speváčka, ale aj kuchárka.
    Vo svojej útulnej vidieckej kuchyni veľmi často pripravuje dobroty pre svoje milované deti. Len sa pozrite!

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Kuchyňa Michaely Čobejovej PRED a PO: Vydarená prerábka!

      Zdroj: Shutterstock

      Milované pirohy Katky Koščovej.

      Pirohy s dvojakou plnkou

      25 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 8 MINÚT

      Potrebujete:

      • 400 g polohrubej múky
      • 200 g hrubej múky
      • 1 vajce
      • voda
      • soľ
      • maslo na poliatie
      • uvarené zemiaky, cibuľa, majorán, soľ, masť a slivkový lekvár na plnenie

      POSTUP:

      1. Najprv pripravte slanú plnku: Uvarené zemiaky popučte. Cibuľku nakrájajte nadrobno a opražte na masti. Potom ju zmiešajte so zemiakmi, pridajte majorán a jemne osoľte. Dobre premiešajte.
      2. Urobte pirohy: Múku preosejte do misy alebo priamo na dosku, pridajte štipku soli, vajce. Pomaly primiešavajte studenú vodu (dokopy asi 200 ml) a vypracujte hladké nelepivé cesto.
      3. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkajte na hrúbku asi 3 mm. Radielkom alebo nožom ho rozkrájajte na štvorce 7 x 7 cm. Polovicu štvorcov plňte lyžičkou zemiakovej plnky a druhú polovicu lyžičkou slivkového lekváru. Naplnené štvorce preložte na polovicu, kraje postláčajte vidličkou alebo prstami.
      4. Pirohy varte vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na hladinu a potom ešte 5-6 minút. Uvarené pirohy sceďte, dajte do jednej misy a prelejte rozpusteným maslom. Dobrú chuť!

      Celebrity a ich recepty:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.