Reklama

Viki Ráková má SUPER RECEPT na bezlepkový OVOCNÝ KOLÁČIK: Stačí vám naň 5 surovín!

Bezlepkový koláčik Viki Rákovej chutí fantasticky!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C68bFuGt9u_/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Obľúbená herečka je tiež veľmi dobrá kuchárka aj pekárka. Jej recepty si ľudia zamilovali, lebo sú jednoduché, nenáročné na suroviny a rýchle. No a tento parádny ovocný koláčik patrí do tej istej kategórie - zachutí všetkým, nielen bezlepkáčom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!
    Zdroj: NMH

    A bodaj by sa jej tak skvelo nevarilo, keď má doma takú nádhernú kuchyňu, zariadenú vo vidieckom štýle, a dvoch malých pomocníkov. Len sa pozrite!

    Najnovšie sa na svojom Instagrame pochválila týmto bleskovým a úplne jednoduchým koláčikom z 5 surovín a úplne bez lepku. Ovocie naň môžete použiť hocaké, aké máte doma, hodia sa najmä čerešne, čučoriedky, maliny...

    Ovocno-makový koláčik bez lepku

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/C68bFuGt9u_/

    Bezlepkový koláčik Viki Rákovej chutí fantasticky!

    MENŠIA FORMA, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE
    Potrebujete:

    • 3 vajíčka- zvlášť bielky (vyšľahané) a žĺtky
    • 130 g mletého maku
    • 1 jablkovú výživu
    • 1 lyžičku trstinového cukru
    • ovocie podľa chuti (čerešne, drobné ovocie)
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšie LASKONKY: Bez lepku, kávové a extra lahodné
      Zdroj: NMH
      Anketa

      Upečiete Vikin chutný koláčik?

      • Áno85%
      • Nie14%
      • Už aj sa doň pustím!0%

      Hlasovanie bolo ukončené

      POSTUP:

      1. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Mak, žĺtky, cukor a výživu zmiešajte a opatrne pridajte vyšľahané bielky. Cesto prelejte do vymastenej formy.
      2. Navrch poukladajte ovocie a vložte do predhriatej rúry na 175 stupňov. Pečte 20 minút a máte hotovo!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.