Fantastický MARHUĽOVÝ KOLÁČ s posýpkou od Diany Hágerovej: RECEPT bez kysnutia nemá chybu!
3. 6. 2024, 9:06 (aktualizované: 3. 6. 2024, 12:32)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CIyjjReLWcm/
„Rozvoniaval u nás aj niekoľkokrát za týždeň, vždy plný sezónneho ovocia. Je vskutku jednoduchý, ale zato fantastický!“ hovorí krásna moderátorka, modelka a mamina Diana Hágerová. A páči sa, venovala nám starý rodinný recept!
Zdroj: archív D.H.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CW_APi-tC6N/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B-mgdghB5GN/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Recept je starý desiatky rokov. Maminka ho získala od milej susedy ešte ako tínedžerka. Aj teraz, po rokoch, stačí, že zacítim jeho vôňu, a mám opäť desať. Tradícia totiž pokračuje – koláčik často a rada pečiem pre svoje deti. Teda, už ho pečieme spolu," dodala krásna Diana, mamina rozkošnej Izabelky a mladšieho Tristana.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Na Dianin koláč môžete použiť hocaké sezónne ovocie.
Dianin marhuľový koláč s posýpkou
ZA PLECH, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 500 g polohrubej múky
- 125 g masla (zmäknutého)
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 150 ml mlieka
- marhule (iné ovocie)

Zdroj: NMH
Dianin marhuľový koláč s posýpkou
POSTUP:
- Cukry, múku a maslo rukou rozdrobte na posýpku. Štvrtinu z nej odoberte a odložte bokom. Do zvyšku primiešajte kypriaci prášok, vajcia a mlieko. Všetko spolu vymixujte.
- Cesto vylejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie, rozložte naň ovocie a posypte odloženou posýpkou.
- Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 C 40-45minút, kým posýpka nezozlatne. Dobrú chuť!