Reklama

Fantastický MARHUĽOVÝ KOLÁČ s posýpkou od Diany Hágerovej: RECEPT bez kysnutia nemá chybu!

Diana a Roman sú zasnúbení vyše troch rokov. Predstavu o svadbe majú jasnú.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CIyjjReLWcm/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Rozvoniaval u nás aj niekoľkokrát za týždeň, vždy plný sezónneho ovocia. Je vskutku jednoduchý, ale zato fantastický!“ hovorí krásna moderátorka, modelka a mamina Diana Hágerová. A páči sa, venovala nám starý rodinný recept!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:16
Remaining Time 0:16
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super RÝCHLY MARHUĽOVÝ KOLÁČ: RECEPT máme od maminy Diany Hágerovej
    Zdroj: NMH

    Recept je starý desiatky rokov. Maminka ho získala od milej susedy ešte ako tínedžerka. Aj teraz, po rokoch, stačí, že zacítim jeho vôňu, a mám opäť desať. Tradícia totiž pokračuje – koláčik často a rada pečiem pre svoje deti. Teda, už ho pečieme spolu," dodala krásna Diana, mamina rozkošnej Izabelky a mladšieho Tristana.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Na Dianin koláč môžete použiť hocaké sezónne ovocie.

    Dianin marhuľový koláč s posýpkou

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g práškového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 500 g polohrubej múky
    • 125 g masla (zmäknutého)
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 2 vajcia
    • 150 ml mlieka
    • marhule (iné ovocie)
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!
      Zdroj: NMH

      Dianin marhuľový koláč s posýpkou

      POSTUP:

      1. Cukry, múku a maslo rukou rozdrobte na posýpku. Štvrtinu z nej odoberte a odložte bokom. Do zvyšku primiešajte kypriaci prášok, vajcia a mlieko. Všetko spolu vymixujte.
      2. Cesto vylejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie, rozložte naň ovocie a posypte odloženou posýpkou.
      3. Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 C  40-45minút, kým posýpka nezozlatne. Dobrú chuť!

      Upečte si aj:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.