Reklama

Kávové sušienky podľa Miňa Macuľu: Dokonalá chuť pre milovníkov kávy

Miňo upiekol v kuchyni Dobrého jedla vynikajúce venčeky s malinami.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CcOBpO8q2aO/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vyskúšajte jednoduchý recept od famózneho cukrára Miňa Macuľu. Káva, chrumkavé maslové cesto a lahodná plnka spolu vynikajúco ladia.

Z víťaza prvej série Pečie celé Slovensko Miňa Macuľu je dnes už vychýrený cukrár a my jeho recepty milujeme. Nedáme dopustiť na šťavnaté jablkové kocky či slané syrové slimáčiky, ale obdivujeme aj všetky umelecké diela, ktoré Miňo dokáže upiecť. Nádhernými tortami a dezertami teší oči fanúšikov na Instagrame a občas sa podelí aj s overeným receptom. Tentokrát brnkol na sladkú strunu všetkým milovníkom kávy, ku ktorým sa hrdo hlásime aj my.

Zdroj: Laura Witteková

Víťaz Pečie celé Slovensko nám venoval dva recepty na sviatočné rezy, ktoré na Vianoce musíte upiecť!

Káva je rituál

Káva je viac než len nápoj – je to rituál, ktorý si užívame každé ráno, pri stretnutiach s priateľmi alebo ako chvíľka oddychu počas náročného dňa. Jej horko-sladká chuť a jemná aróma nás dokážu prebudiť, nabiť energiou a vytvoriť príjemnú atmosféru. Niet divu, že sa káva stala neoddeliteľnou súčasťou našich životov a prenikla aj do sveta sladkostí.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Káva má unikátnu schopnosť zvýrazniť chuť sladkých jedál.

Prečo nám tak chutia kávové dezerty?

Káva má unikátnu schopnosť zvýrazniť chuť sladkých jedál. Kombinuje sa dokonale s čokoládou, orechmi, vanilkou či karamelom a vytvára dezerty s jemnou horkosťou, ktoré nikdy nie sú presladené. Možno aj preto patrí medzi najobľúbenejšie príchute v cukrárstve – tiramisu, kávové torty, sušienky či brownies s espressom sú dôkazom, že táto kombinácia funguje dokonale.

Okrem chuti však káva v dezertoch prináša aj príjemný povzbudzujúci účinok, vďaka čomu sú ideálne na dopoludňajší snack alebo ako sladká bodka po obede. Ak ste milovníkom kávy, určite si zamilujete aj tento recept na kávové sušienky podľa Miňa Macuľu – sú jemné, chrumkavé a ich aróma vám spríjemní celý deň!

Recept nájdete na ďalšej strane >>>

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.