Logo
Reklama

Vynikajúca tradičná POLIEVKA so ŠTÍPANCAMI z lazov: Zahreje vás aj na duši!

Európska komisia schválila 25. júla 2022 nové chránené zemepisné označenie (CHZO) zo Slovenska pre Hrušovský lepník. Návšteva v Hrušove kde pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo poodkryli tajomstvo jeho výroby. Na snímke je cícerová polievka so štipancami.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Starká ju pripravovala z vývaru, ktorý jej zostal po varení údeného mäsa. Namiesto neho alebo vody môžete použiť aj iný domáci vývar a pre diétnejšiu verziu polievku nemusíte zapražiť,“ odporúča pani Ruženka z hrušovských lazov.

Diskusia

(0)

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.
Výber pre vás