Zostali vám ARAŠIDY? Upečte tieto DOMÁCE KEKSÍKY deťom na desiatu, budú sa zalizovať!
9. 1. 2024, 12:44 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Niet nad domáce keksíky bez éčok. Súhlasíte? Presne viete, čo v nich máte, takže ich svojim drobcom nadelíte úplne bez výčitiek. A hlavne im budú chutiť!
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Zdroj: shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
26 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Božské KOKOSOVÉ KOLÁČIKY Viki Rákovej si musíte urobiť: A ten krém je MŇAM!Zdroj: NMH
Ľahké arašidové sušienky
ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Zdroj: archív
Ľahké arašidové sušienky
Potrebujete:
- 120 g ovsených vločiek
- 120 g pohánkovej múky (pšenovej, ryžovej)
- 50 g trstinového cukru (kokosového)
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipka soli
- 150 g arašidového masla
- trištvrte hrnčeka mlieka (kravského alebo rastlinného)
- za hrsť nesolených olúpaných arašidov
POSTUP:
- Ovsené vločky rozmixujte a zmiešajte so všetkými suchými surovinami. Pridajte arašidové maslo a mlieko, premiešajte a nakoniec zapracujte nasekané arašidy.
- Z hmoty tvarujte malé placky a ukladajte do plechu vystlaného papierom na pečenie. Sušienky pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Dobrý tip
Cesto na zdravé sušienky si môžete namiešať podľa seba. Hodia sa viaceré druhy múk, cukrov aj mlieka. Keďže sa vlastnosťami líšia, kombinujte ich tak, aby ste nakoniec dostali kompaktnú hmotu a sušienky neboli ani tvrdé, ani sa nerozpadali.