Reklama

Babičkin MARHUĽOVÝ POSÚCH z Jelky: FOTORECEPT overený rokmi si odložíte!

Posúchy z Jelky - na návšteve v obci jelka, kde domáci pre mesačník Dobré Jedlo prichystali niekoľko tradičných posúchov na sladký i slaný spôsob.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Aby sa vám podaril, doprajte mu čas. Cesto na posúchy treba ručne miesiť, trpezlivo aj dvadsať minút, kým sa pekne neodlepí od misy. A potom ho nechať riadne vykysnúť,“ radí Monika z Jelky, ktorá nám venovala starý rodinný recept na tamojší vychýrený posúch. Určite si ho doma upečte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci MARHUĽOVÝ DŽEM pestovateľa z Duloviec: Super RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Posúchy z Jelky - na návšteve v obci Jelka, kde domáci pre mesačník Dobré Jedlo prichystali niekoľko tradičných posúchov na sladký aj slaný spôsob.

    Babičkin MARHUĽOVÝ POSÚCH

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 150 ml mlieka
    • 1 lyžička cukru
    • štvrť kocky droždia
    • 250 g polohrubej múky
    • štipka soli
    • marhule
    • bravčová masť na pomastenie
    • cukor, mletá škorica na posypanie

    POSTUP:

    1. Z 50 ml mlieka, lyžičky cukru a štvrť kocky droždia nechajte vzísť kvások.
    2. Do misy preosejte 250 g polohrubej múky, pridajte štipku soli, kvások a 100 ml mlieka. Vymieste nelepivé cesto a nechajte 45 minút kysnúť.
    3. Potom cesto vyvaľkajte a uložte do vymasteného plechu. Potrite ho rozpustenou masťou a obložte rozkrojenými marhuľami. Dobre ich posypte cukrom aj škoricou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 minút. Dobrú chuť!

     

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Tak tento MARHUĽOVÝ KOLÁČ zmizne z plechu raz dva! TEASER

      KROK 1
      Z 50 ml mlieka, lyžičky cukru a štvrť kocky droždia nechajte vzísť kvások.

      Zdroj: MATEJ KALINA

      Posúchy z Jelky - na návšteve v obci jelka, kde domáci pre mesačník Dobré Jedlo prichystali niekoľko tradičných posúchov na sladký i slaný spôsob.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Super RÝCHLY MARHUĽOVÝ KOLÁČ: RECEPT máme od maminy Diany Hágerovej
        Zdroj: NMH

        KROK 2
        Do misy preosejte 250 g polohrubej múky, pridajte štipku soli, kvások a 100 ml mlieka.

        Zdroj: MATEJ KALINA

        Posúchy z Jelky - na návšteve v obci jelka, kde domáci pre mesačník Dobré Jedlo prichystali niekoľko tradičných posúchov na sladký i slaný spôsob.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Bleskové MARHUĽOVÉ GULE: RECEPT známeho šéfkuchára si zamilujete!
          Zdroj: NMH

          KROK 3
          Vymieste nelepivé cesto a nechajte 45 minút kysnúť.

          Zdroj: MATEJ KALINA

          Posúchy z Jelky - na návšteve v obci jelka, kde domáci pre mesačník Dobré Jedlo prichystali niekoľko tradičných posúchov na sladký i slaný spôsob.

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Jahodové koláče a dezerty: Užite si voňavé jahôdky do sýtosti!

            KROK 4
            Potom cesto vyvaľkajte a uložte do vymasteného plechu. Potrite ho rozpustenou masťou a obložte rozkrojenými marhuľami.

            Zdroj: MATEJ KALINA

            Posúchy z Jelky - na návšteve v obci jelka, kde domáci pre mesačník Dobré Jedlo prichystali niekoľko tradičných posúchov na sladký i slaný spôsob.

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Fantastický ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ čitateľa Petra: Bez múky, padli sme z neho na zadok!
              Zdroj: NMH

              Zdroj: MATEJ KALINA

              Posúchy z Jelky - na návšteve v obci jelka, kde domáci pre mesačník Dobré Jedlo prichystali niekoľko tradičných posúchov na sladký i slaný spôsob.

              KROK 5
              Marhule dobre posypte cukrom aj škoricou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 minút. Dobrú chuť!

              Upečte si aj:

              Autor článku

              Katarína Brunovská

              redaktorka magazínu Dobré jedlo
              Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.