Reklama

Unikátna ROLOVANÁ JAHODOVÁ TORTA: Len smelo do pečenia, je úplne jednoduchá!

Jahodová rolovaná torta.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na rolovanú jahodovú tortu od našej cukrárky Veroniky si obľúbite! Je efektná, chutí fantasticky a pritom je úplne jednoduchá!

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Jahodová rolovaná torta.

JAHODOVÁ ROLOVANÁ TORTA

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 12 MINÚT, CHLADENIE

Potrebujete:

Na korpus:

  • 3 vajcia
  • 100 g práškový cukru
  • 75 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 6 g kypriaceho prášku

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g jemného tučného tvarohu
  • 3 lyžice jahodového pyré
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g lyofilizovaných jahôd

Na dokončenie:

  • 350 g jahodového džemu
  • čerstvé jahody na ozdobenie
  • mätové lístky na ozdobenie

POSTUP:

  1. Bielky vyšľahajte na sneh, pridajte cukor a šľahajte ďalej, kým nebude sneh lesklý, približne 5 minút.
  2. Do snehu po jednom zapracujte žĺtky. Vsypte preosiatu múku so škrobom a s kypriacim práškom a premiešajte. Zmes rovnomerne rozotrite na plech s rozmerom 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 12 minút. Korpus nechajte vychladnúť.
  3. Na krém vložte do misy mascarpone, tvaroh, jahodové pyré, cukor, vanilkový extrakt, rozmixované lyofilizované jahody a vyšľahajte na pevný krém. Tri lyžice krému si odložte na ozdobenie.
  4. Na korpus rozotrite jahodový džem, následne rovnomerne natrite aj krém a korpus rozkrojte na 5 rovnako širokých pásov. Prvý pás zaviňte do rolády, položte ho na druhý pás a pokračujte v rolovaní. Teraz roládu položte a oviňte ju zvyšnými pásmi. Na roládu navlečte tortový kruh z formy a jemne stiahnite. Tortu vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo cez noc, aby sa vrstvy prepojili.
  5. Pred podávaním ozdobte zvyšným krémom, čerstvými jahodami a lístkami mäty.

Autori článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.