Unikátna ROLOVANÁ JAHODOVÁ TORTA: Len smelo do pečenia, je úplne jednoduchá!
9. 6. 2024, 17:34

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Recept na rolovanú jahodovú tortu od našej cukrárky Veroniky si obľúbite! Je efektná, chutí fantasticky a pritom je úplne jednoduchá!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Jahodová rolovaná torta.
JAHODOVÁ ROLOVANÁ TORTA
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 12 MINÚT, CHLADENIE
Potrebujete:
Na korpus:
- 3 vajcia
- 100 g práškový cukru
- 75 g hladkej múky
- 50 g kukuričného škrobu
- 6 g kypriaceho prášku
Na krém:
- 500 g mascarpone
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 3 lyžice jahodového pyré
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 50 g lyofilizovaných jahôd
Na dokončenie:
- 350 g jahodového džemu
- čerstvé jahody na ozdobenie
- mätové lístky na ozdobenie
POSTUP:
- Bielky vyšľahajte na sneh, pridajte cukor a šľahajte ďalej, kým nebude sneh lesklý, približne 5 minút.
- Do snehu po jednom zapracujte žĺtky. Vsypte preosiatu múku so škrobom a s kypriacim práškom a premiešajte. Zmes rovnomerne rozotrite na plech s rozmerom 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 12 minút. Korpus nechajte vychladnúť.
- Na krém vložte do misy mascarpone, tvaroh, jahodové pyré, cukor, vanilkový extrakt, rozmixované lyofilizované jahody a vyšľahajte na pevný krém. Tri lyžice krému si odložte na ozdobenie.
- Na korpus rozotrite jahodový džem, následne rovnomerne natrite aj krém a korpus rozkrojte na 5 rovnako širokých pásov. Prvý pás zaviňte do rolády, položte ho na druhý pás a pokračujte v rolovaní. Teraz roládu položte a oviňte ju zvyšnými pásmi. Na roládu navlečte tortový kruh z formy a jemne stiahnite. Tortu vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny alebo cez noc, aby sa vrstvy prepojili.
- Pred podávaním ozdobte zvyšným krémom, čerstvými jahodami a lístkami mäty.