Reklama

Kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou podľa babičky Karin Haydu: Parádny RECEPT!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Karinin kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou po babičke: Parádny RECEPT!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    "Moja omama bola skvelá kuchárka a o jej koláčoch kolovali chýry,“ usmieva sa Karin Haydu, ktorá zdedila lásku k pečeniu aj spomínaný recept práve po milovanej babičke. A teraz je váš!

    Talentovaná herečka tvorí už niekoľko rokov dokonalý pár s mladším podnikateľom Davidom. Veľa spolu cestujú po celom svete, naposledy si užili Seychelly, všade ochutnávajú lokálne dobroty, o čom Karin dáva vedieť na svojom Instagrame.

    O sympatickej kráske je však tiež známe, že je nielen nadšená gurmánka, ale aj vynikajúca kuchárka a pekárka a nadovšetko miluje vyberať nádherné torty pre svojich blízkych. A jej slávnostné misy sú vychýrené!

    „... odmalička zbožňujem sladké, takže všetky omamine recepty mám starostlivo odložené a pečiem len podľa nich. Raz ich všetky zdedí moja dcéra Vaneska," povedala herečka pre Dobré jedlo.

    Kysnutý koláč s mrveničkou patrí medzi naše domáce topky. V lete ho pečiem s čerstvým ovocím, najmä marhuľami, aj každý týždeň, v zime doň pokojne pomíňajte zavarené zásoby. Nech vám všetkým chutí," dodala Karin Haydu a venovala nám pre vás overený rodinný RECEPT.

    Anketa

    Upečiete marhuľový koláč podľa Karininej babičky?

    • Áno86%
    • Nie6%
    • Slinky mi tečú po zem, už nech mám marhule!6%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková

    Kysnutý marhuľový koláč podľa Karin zvládnete bez problémov.

    Kysnutý marhuľový koláč s mrveničkou

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 300 ml mlieka
    • pol kocky droždia
    • 1 lyžica kryštálového cukru
    • 300 g hladkej múky + 2 lyžice na kvások
    • štipka soli
    • 2 žĺtky
    • 140 g masla
    • 200 g práškového cukru + 1 lyžica
    • marhule (ovocie podľa chuti)
    • olej na vymastenie plechu
    • 200 g polohrubej múky
    • 1 balíček vanilkového cukru

    POSTUP:

    1. Do 200 ml vlažného mlieka rozdrobte droždie, pridajte lyžicu kryštálového cukru a zasypte 2 lyžicami múky. Nechajte vzísť kvások.
    2. Do preosiatej múky primiešajte soľ, pridajte žĺtky, zvyšné vlažné mlieko, 40 g rozpusteného a len trošku prihriateho masla, 1 lyžicu práškového cukru a kvások. Vypracujte hladké cesto a nechajte prikryté kysnúť asi 40 minút.
    3. Zatiaľ pripravte mrveničku zmiešaním polohrubej múky, 100 g masla, práškového a vanilkového cukru.
    4. Vykysnuté cesto roztiahnite naolejovanými rukami do vymasteného plechu vysypaného múkou. Naň rozložte ovocie a posypte nastrúhanou mrveničkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Dobrú chuť!

    Upečte tiež:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.