Kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou podľa babičky Karin Haydu: Parádny RECEPT!
10. 6. 2024, 8:16

Zdroj: NMH
"Moja omama bola skvelá kuchárka a o jej koláčoch kolovali chýry,“ usmieva sa Karin Haydu, ktorá zdedila lásku k pečeniu aj spomínaný recept práve po milovanej babičke. A teraz je váš!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Csk4bofIT3b/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cq4p3C2IAt5/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C5nazhXIbC1/
Galéria k článku
Talentovaná herečka tvorí už niekoľko rokov dokonalý pár s mladším podnikateľom Davidom. Veľa spolu cestujú po celom svete, naposledy si užili Seychelly, všade ochutnávajú lokálne dobroty, o čom Karin dáva vedieť na svojom Instagrame.
O sympatickej kráske je však tiež známe, že je nielen nadšená gurmánka, ale aj vynikajúca kuchárka a pekárka a nadovšetko miluje vyberať nádherné torty pre svojich blízkych. A jej slávnostné misy sú vychýrené!
„... odmalička zbožňujem sladké, takže všetky omamine recepty mám starostlivo odložené a pečiem len podľa nich. Raz ich všetky zdedí moja dcéra Vaneska," povedala herečka pre Dobré jedlo.
„Kysnutý koláč s mrveničkou patrí medzi naše domáce topky. V lete ho pečiem s čerstvým ovocím, najmä marhuľami, aj každý týždeň, v zime doň pokojne pomíňajte zavarené zásoby. Nech vám všetkým chutí," dodala Karin Haydu a venovala nám pre vás overený rodinný RECEPT.
Anketa
Upečiete marhuľový koláč podľa Karininej babičky?
- Áno86%
- Nie6%
- Slinky mi tečú po zem, už nech mám marhule!6%
Hlasovanie bolo ukončené
Zdroj: Veronika Kollárová/Laura Witteková
Kysnutý marhuľový koláč podľa Karin zvládnete bez problémov.
Kysnutý marhuľový koláč s mrveničkou
ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 300 ml mlieka
- pol kocky droždia
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 300 g hladkej múky + 2 lyžice na kvások
- štipka soli
- 2 žĺtky
- 140 g masla
- 200 g práškového cukru + 1 lyžica
- marhule (ovocie podľa chuti)
- olej na vymastenie plechu
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
POSTUP:
- Do 200 ml vlažného mlieka rozdrobte droždie, pridajte lyžicu kryštálového cukru a zasypte 2 lyžicami múky. Nechajte vzísť kvások.
- Do preosiatej múky primiešajte soľ, pridajte žĺtky, zvyšné vlažné mlieko, 40 g rozpusteného a len trošku prihriateho masla, 1 lyžicu práškového cukru a kvások. Vypracujte hladké cesto a nechajte prikryté kysnúť asi 40 minút.
- Zatiaľ pripravte mrveničku zmiešaním polohrubej múky, 100 g masla, práškového a vanilkového cukru.
- Vykysnuté cesto roztiahnite naolejovanými rukami do vymasteného plechu vysypaného múkou. Naň rozložte ovocie a posypte nastrúhanou mrveničkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Dobrú chuť!