JAHODOVO-REBARBOROVÝ CHEESECAKE S TYMIANOM
Jahodovo - rebarborový cheesecake s tymianom
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
10 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 8-10 MINÚT
Potrebujete:
Na tymianový sirup:
- 190 ml vody
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 150 g krupicového cukru
- 6 vetvičiek tymianu
Na korpus:
- 200 g grahamových sušienok
- 70 g strúhaného kokosu
- 2 lyžice krupicového cukru
- 125 g masla
Na náplň:
- 150 g rebarbory
- 70 g krupicového cukru
- 50 ml vody
- 500 g čerstvých jahôd
- 1 lyžička práškovej želatíny
- 375 ml šľahačkovej smotany
Na ozdobenie:
- čerstvé jahody a kvietky
Jahodovo - rebarborový cheesecake s tymianom
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
POSTUP:
- Rúru zapnite na 180 °C a dno formy s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie.
- Pripravte tymianový sirup: Do hrnca vlejte vodu, citrónovú šťavu, cukor a priveďte do varu. Znížte teplotu a vhoďte tymianové vetvičky. Varte 10 minút. Následne sirup sceďte a nechajte vychladnúť.
- V mise dobre premiešajte rozmixované sušienky s kokosom, cukrom a roztopeným maslom. Zmes vysypte do formy a pomocou lyžice dobre pozatláčajte na boky a dno. Formu vložte do vyhriatej rúry a pečte 8-10 minút, aby korpus jemne zozlatol. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Rebarboru spolu s cukrom a vodou dajte do hrnca a poduste 10-15 minút, pokiaľ rebarbora nebude mäkká. Nechajte vychladnúť.
- Z tymianového sirupu odložte dve lyžice a zvyšný sirup vlejte k jahodám, pridajte rebarboru a rozmixujte do hladka. Zmes preceďte cez husté sitko. Pyré preložte do hrnca, pridajte želatínový prášok, miešajte a zahrievajte, pokým sa želatína celkom nerozpustí. Nesmie zovrieť! Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Vo veľkej mise vyšľahajte smotanu a jemne do nej zapracujte vychladnuté jahodovo-rebarborové pyré. Celú zmes opatrne vlejte na pripravený korpus a vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne však cez noc.
- Cheesecake vyberte z formy, ozdobte jahodami, kvietkami a vetvičkami tymianu.
Viac jahodových receptov nájdete na ďalšej strane >>>