objednať časopis
všetky kategórie

Pišingerova torta vznikla za čias Rakúsko-Uhorska. V roku 1880 ju vymyslel Oskar Pischinger, syn majiteľa viedenskej továrne na sladké pečivo. Vďaka nej zažila táto sladká továreň obrovský hospodársky úspech.

PISCHINGEROVA TORTA

Nepečená pischingerova torta s čokoládou a orieškami.
Zdroj: Dobré jedlo/Michaela Smolová

8-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE

10 tortových oblátok (veľkosť tak, aby sa dal vykrojiť kruh s priemerom 18 cm)

NA PLNKU:

  • 170 g horkej čokolády (použite dobrú čokoládu, ktorú radi jete, nie várovú)
  • 3 lyžice horúcej vody
  • 120 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g opražených lieskovcov
  • pol vanilkového struku 

NA POLEVU:

  • 150 g horkej čokolády
  • 30 g stuženého tuku na polevu
  • 1 lyžicu oleja
  • opražené lieskovce na ozdobenie
Orechovo-karamelová torta.
Čítajte viac
Najúspešnejšia TORTA zo Sladkej výzvy: Orechovo-karamelovú si môžete ZOPAKOVAŤ

POSTUP

  1. Tortové oblátky podľa okrúhlej formy vyrežte do tvaru kruhu s priemerom 18 cm.
  2. Pripravte plnku: Čokoládu nechajte zmäknúť v antikorovej miske nad parou. Pridajte do nej prevarenú vodu a vareškou miešajte, kým nevznikne hladká a lesklá krémová hmota.
  3. Maslo spolu s práškovým cukrom vyšľahajte do krémovej hmoty a po lyžiciach vmiešavajte čokoládu. Napokon pridajte opražené a pomleté lieskovce a vanilku z polovice vanilkového struku. Dobre premiešajte.
  4. Oblátky striedavo plňte tenkou vrstvou krému a vrstvite ich na seba. Posledná vrstva je z oblátky. Naplnenú tortu zaťažte a nechajte cez noc odstáť.
  5. Na druhý deň tortu polejte polevou z čokolády, tuku a oleja, rozpustenými vo vodnom kúpeli.
  6. Tortu môžete ozdobiť nasekanými opraženými lieskovcami. Nechajte ju stuhnúť a môžete servírovať. Krájajte ju ostrým nožom. 

Tortu pripravila foodblogerka Michaela Smolová.

V GALÉRII si pozrite, aké krásne torty upiekli vyzývateľky v SLADKEJ VÝZVE >>>

Najlepšie pečenie je podľa Dobrého jedla >>>

Torta top forward zo Sladkej výzvy od umeleckej cukrárky Petry Tóthovej.
Čítajte viac
Vyskúšajte upiecť TORTU POSTAVENÚ NA BOK! Porotkyňa Petra Tóthová jej dala aj špeciálne chute
SLOVAN TORTA
Čítajte viac
Báječná TORTA SLOVAN: Takto ľahko premeníte MAMINE REZY v nedeľný DEZERT SNOV!
Kávová torta s čokoládovými hoblinami
Čítajte viac
Milujeme KÁVU! V tejto VYNIKAJÚCEJ TORTE si ju vychutnáte do posledného kúsočka

Kategórie