Farmárkin jahodový džem
Horúci džem prelejte do čistých pohárov a tie hneď otočte hore dnom.
Zdroj: Shutterstock
8 POHÁROV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VARENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 3 kg jahôd
- 1,5 kg kryštálového cukru (podľa jahôd)
- 1 vanilkový struk
- 2 citróny
POSTUP:
- Jahody umyte, odstopkujte a zasypte cukrom. Nechajte chvíľu odležať a rozmixujte. Ak chcete džem s kúskami ovocia, niekoľko jahôd si odložte.
- Zmes preložte do hrnca so širším dnom, pridajte vanilku a varte na miernom ohni, kým nezhustne. Priebežne odoberajte penu. Nakoniec pridajte zvyšné jahody aj citrónovú šťavu a varte ešte 5 minút. Horúci džem prelejte do čistých pohárov a tie hneď otočte hore dnom. Hotovo.
Máte JAHODY? Upečte si doma aj tieto DOBROTY z našej GALÉRIE: KLIKNITE SEM!
Už ste počuli náš podcast?
Ďalšie JAHODOVÉ TIPY z Dobrého jedla: