Natacha je výnimočná cukrárka s francúzskymi koreňmi po otcovi a na slovenskej sladkej scéne žiari už roky. V bratislavskej Natacha Pacal patisserie ponúka dezerty, v ktorých zúročuje skúsenosti z prestížnej cukrárskej školy ENSP. Tam študovala pod vedením cukrárskych majstrov z celého sveta! A čím jej urobia radosť iní? „Moja mamina svojimi slimákmi s bylinkovým maslom. A keď pripraví huspeninu, niet mi pomoci. Niekedy premýšľam, prečo som ju ochutnala až po štyridsiatke :-)”
Teraz si upečte tento jej koláčik s JAHODAMI, ktorý máte za 20 MINÚT!
Jahodový koláčik
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g masla (rozpusteného)
- 120 g hladkej múky
- 500 g mlieka
- 1 vanilkový struk
- 600 g jahôd
POSTUP:
- Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Primiešajte maslo a preosiatu múku. Mlieko zohrejte s vanilkou a primiešajte k múčnej zmesi – už bez struku.
- Do formy rozložte nakrájané jahody, zalejte zmesou a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!
Máte veľa JAHÔD? Upečte z nich aj iné dobroty: KLIKNITE SEM!
Už ste počuli náš podcast?
Vyskúšajte ďalšie tipy z Dobrého jedla: