Reklama

Bleskový JAHODOVÝ KOLÁČ: Recept od šéfcukrárky Pečie celé Slovensko musíte vyskúšať, JE MŇAM!

Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,

Zdroj: Shuttesrtock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Natacha Pacal je výnimočná cukrárka a odborná garantka televíznej šou. Má francúzske korene po tatovi - z jeho rodnej zeme pochádza aj tento SUPER KOLÁČIK, po ktorom sa u vás doma zapráši!

Natacha je výnimočná cukrárka s francúzskymi koreňmi po otcovi a na slovenskej sladkej scéne žiari už roky. V bratislavskej Natacha Pacal patisserie ponúka dezerty, v ktorých zúročuje skúsenosti z prestížnej cukrárskej školy ENSP. Tam študovala pod vedením cukrárskych majstrov z celého sveta! A čím jej urobia radosť iní? „Moja mamina svojimi slimákmi s bylinkovým maslom. A keď pripraví huspeninu, niet mi pomoci. Niekedy premýšľam, prečo som ju ochutnala až po štyridsiatke :-)”

Teraz si upečte tento jej koláčik s JAHODAMI, ktorý máte za 20 MINÚT!

Jahodový koláčik

Zdroj: Shuttesrtock

Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 150 g masla (rozpusteného)
  • 120 g hladkej múky
  • 500 g mlieka
  • 1 vanilkový struk
  • 600 g jahôd

POSTUP:

  1. Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Primiešajte maslo a preosiatu múku. Mlieko zohrejte s vanilkou a primiešajte k múčnej zmesi – už bez struku.
  2. Do formy rozložte nakrájané jahody, zalejte zmesou a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!

Už ste počuli náš podcast?

Vyskúšajte ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.