objednať časopis
všetky kategórie

Čerešničky sa na stromoch už červenajú, ale nemajú sa za čo hanbiť. Naopak, ich chuť je skvelá aj v týchto koláčoch. Ktorý vyskúšate prvý?

Čerešňová bublanina

1 PLECH PRÍPRAVA 10 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT

Čerešňová bublanina.
Čerešňová bublanina.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

  • 6 vajec
  • 300 g cukru
  • 300 g špaldovej hladkej celozrnnej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • čerešne

POSTUP:

  1. Z bielkov vyšľahajte sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte múku, kypriaci prášok, olej, vodu a dobre prešľahajte. Do zmesi jemne zapracujte sneh.
  2. Cesto vylejte na vymastený plech, posypte odkôstkovanými čerešňami a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 25 minút.

Na ďalšej strane recept na tortu s čerešňami >>>

Kategórie