Čerešňová bublanina
1 PLECH PRÍPRAVA 10 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT
Čerešňová bublanina.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
POTREBUJETE:
- 6 vajec
- 300 g cukru
- 300 g špaldovej hladkej celozrnnej múky
- 1 kypriaci prášok
- 100 ml oleja
- 100 ml vody
- čerešne
POSTUP:
- Z bielkov vyšľahajte sneh. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte múku, kypriaci prášok, olej, vodu a dobre prešľahajte. Do zmesi jemne zapracujte sneh.
- Cesto vylejte na vymastený plech, posypte odkôstkovanými čerešňami a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 25 minút.
Na ďalšej strane recept na tortu s čerešňami >>>