Recept na túto nadýchanú bublaninu mám po mojej starej mame - je geniálny! Zamilujete si ho.
Jahodová bublanina
Božská jahodová bublanina.
Zdroj: Shutterstock
ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 6 vajec
- 220 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 350 špaldovej hladkej múky
- 1 kypriaci prášok
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- jahody
POSTUP:
- Bielky so štipkou soli vymiešajte na sneh. Žĺtky s cukrami vyšľahajte na penu. Primiešajte do nej mlieko a olej, potom múku s kypriacim práškom aj so sódou bikarbónou.
- Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov a cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech (ak použijete okrúhlu formu, cesto pripravte z polovičného množstva surovín). Na vrch poukladajte umyté a osušené jahody. Bublaninu pečte rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 25-30 minút. Po vychladnutí ju môžete poprášiť cukrom, ak chcete - ale chutí báječne aj bez toho. Dobrú chuť!