objednať časopis
všetky kategórie

Milujeme ich VŠETKY! Vždy keď dozrejú JAHODY, pustíme sa do nich. Pridajte sa, u vás doma sa budú zalizovať až za ušami!

Recept na túto nadýchanú bublaninu mám po mojej starej mame - je geniálny! Zamilujete si ho.

Jahodová bublanina

Božská jahodová bublanina.
Božská jahodová bublanina.
Zdroj: Shutterstock

ZA PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 6 vajec
  • 220 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 350 špaldovej hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • jahody

POSTUP:

  1. Bielky so štipkou soli vymiešajte na sneh. Žĺtky s cukrami vyšľahajte na penu. Primiešajte do nej mlieko a olej, potom múku s kypriacim práškom aj so sódou bikarbónou. 
  2. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov a cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech (ak použijete okrúhlu formu, cesto pripravte z polovičného množstva surovín). Na vrch poukladajte umyté a osušené jahody. Bublaninu pečte rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 25-30 minút. Po vychladnutí ju môžete poprášiť cukrom, ak chcete - ale chutí báječne aj bez toho. Dobrú chuť!

Článok s jahodovými receptmi pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie