Bravčová PANENKA na nový spôsob: Vyskúšajte túto PARÁDNU od Coolinarov!
20. 1. 2024, 18:33 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: KAMIL TOMCOFCIK
Reklama
Pozvanie na večeru? Prijali sme ho od Kamila a Michaely, dvojice, ktorú baví dobré jedlo a všetko, čo s ním súvisí. Neodolávajte ani sekundu, ich nebeská panenka vám bude chutiť!
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
27 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Polievka, z ktorej sa chudne: Recept od známej fitnesky Olgy si odložíte!Zdroj: NMH
Šikovných foodblogerov Kamila a Michaelu nájdete aj na coolinari.sk
Bravčová panenka v pistáciách na fazuľke a hrášku
2 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Zdroj: KAMIL TOMCOFCIK
Nebeská bravčová panenka od coolinarov vás dostane!
Potrebujete:
- 500 g bravčovej sviečkovice
- 200 g strukov mrazenej zelenej a žltej fazuľky
- 100 g mrazeného zeleného hrášku
- 2 lyžice pistácií nasekaných nadrobno a nesolených
- čerstvý tymian
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- maslo, extra panenský olivový olej
POSTUP:
- Bravčovú sviečkovicu dobre očistite od blán, umyte a osušte. Ochuťte ju soľou, korením a nasekanými lístkami čerstvého tymianu. Potom opekajte v celku a z každej strany na panvici asi 12 minút. Sviečkovicu vyberte na tanier a nechajte ju odpočívať.
- Na masle smažte fazuľové struky s hráškom, nezabudnite ich osoliť a okoreniť. Po piatich minútach budú hotové.
- Na dosku rozsypte nasekané pistácie a sviečkovicu v nich obaľte. Rozdeľte ju na dve polovice.
- Na tanier rozložte struky aj hrášok a jemne ich zalejte olivovým olejom. Sviečkovicu položte navrch – je veľmi svieža a šťavnatá, takže nepotrebujeme omáčku či prílohu. Môžete ju podávať aj s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou.