Adriana Poláková má SUPER RECEPT na CISÁRSKY TRHANEC: Mňam, budete si ho robiť často!
6. 1. 2024, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: MATEJ KALINA
Adriana Poláková ním rada rozmaznáva svojich blízkych a tretí rok už aj hostí v rozprávkovom kaštieli, ktorý so snúbencom prerobili na útulný penzión. Jej ľahký, no dokonale vyladený recept na slávny rakúsky dezert si zamilujete.
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Cisársky trhanec vedia pripraviť tunajšie deti už na základnej škole,“ Adriana prehodí cestou do kuchyne, kde si ho spolu pripravíme. Počas fotenia s fotografom Matejom nenápadne vyjedáme už upečenú várku. TOTO JE NESKUTOČNÁ DOBROTA!
Kaiserschmarrn je v preklade cisárov výmysel. Stojí za ním František Jozef I., ktorý si raz zmyslel, že chce rýchly dezert – a tak jeho dvorný kuchár bleskovo zmiešal suroviny, ktoré sú bežne v komore. Trhanec nakoniec dobre poprášil cukrom. Cisár si k dezertu rád doprial aj pohárik cherry.
Nech sa vám doma takisto vydarí a dobrú chuť!
Cisársky trhanec
3 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Zdroj: MATEJ KALINA
Cisársky trhanec je neskutočná dobrota!
Potrebujete:
- 150 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 3 vajcia
- štipka soli
- 100 g masla
- 50 g práškového cukru + na posypanie
- 1 lyžička mletej škorice
- olej na opekanie
- čerstvé ovocie alebo kompót
POSTUP:
- Z múky, mlieka, zo žĺtkov a zo soli vymiešajte cesto bez hrudiek. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zapracujte do cesta.
- Na panvici s trochou oleja pečte hrubšie palacinky. Potom všetky po jednej na panvici natrhajte vidličkou, pridajte lyžicu masla, posypte práškovým cukrom a opečte nachrumkavo, aby cukor skaramelizoval.
- Cisársky trhanec podávajte poprášený cukrom a škoricou, s dobrým kompótom, ozdobený čerstvým ovocím aj lístkami mäty, ak máte.