Reklama

Adriana Poláková má SUPER RECEPT na CISÁRSKY TRHANEC: Mňam, budete si ho robiť často!

Na návšteve u bývalej televíznej moderátorky Adriany Polákovej v kašieli Palais Kneissl v rakúskom Burgau v ktorom spoločne s partnerom ponúka ubytovanie a prenájom priestorov na spoločenské akcie. Pre mesačník Dobré jedlo pripravila niekoľko tradičných dezertov.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Adriana Poláková ním rada rozmaznáva svojich blízkych a tretí rok už aj hostí v rozprávkovom kaštieli, ktorý so snúbencom prerobili na útulný penzión. Jej ľahký, no dokonale vyladený recept na slávny rakúsky dezert si zamilujete.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Adriana Poláková má SUPER RECEPT na CISÁRSKY TRHANEC: Mňam, budete si ho robiť často!
    Zdroj: NMH

    „Cisársky trhanec vedia pripraviť tunajšie deti už na základnej škole,“ Adriana prehodí cestou do kuchyne, kde si ho spolu pripravíme. Počas fotenia s fotografom Matejom nenápadne vyjedáme už upečenú várku. TOTO JE NESKUTOČNÁ DOBROTA!

    Kaiserschmarrn je v preklade cisárov výmysel. Stojí za ním František Jozef I., ktorý si raz zmyslel, že chce rýchly dezert – a tak jeho dvorný kuchár bleskovo zmiešal suroviny, ktoré sú bežne v komore. Trhanec nakoniec dobre poprášil cukrom. Cisár si k dezertu rád doprial aj pohárik cherry.

    Nech sa vám doma takisto vydarí a dobrú chuť!

    Cisársky trhanec

    3 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Cisársky trhanec je neskutočná dobrota!

    Potrebujete:

    • 150 g hladkej múky
    • 200 ml mlieka
    • 3 vajcia
    • štipka soli
    • 100 g masla
    • 50 g práškového cukru + na posypanie
    • 1 lyžička mletej škorice
    • olej na opekanie
    • čerstvé ovocie alebo kompót

    POSTUP:

    1. Z múky, mlieka, zo žĺtkov a zo soli vymiešajte cesto bez hrudiek. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zapracujte do cesta.
    2. Na panvici s trochou oleja pečte hrubšie palacinky. Potom všetky po jednej na panvici natrhajte vidličkou, pridajte lyžicu masla, posypte práškovým cukrom a opečte nachrumkavo, aby cukor skaramelizoval.
    3. Cisársky trhanec podávajte poprášený cukrom a škoricou, s dobrým kompótom, ozdobený čerstvým ovocím aj lístkami mäty, ak máte.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.