Efektná RED VELVET ROLÁDA: Očarí vzhľadom i chuťou
29. 12. 2023, 18:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: GURMET/MAREK BARTOŠ
Reklama
Zamatová red velvet roláda zaujme už na prvý pohľad a keď ju ochutnáte, stratíte reč! Je fantastická! Poďte si ju s nami upiecť.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku
34 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Nepečené sviatočné DEZERTY Z KOŠÍČKOV: Ešte lepšie, než ŠUHAJDY!ČERVENÁ ROLÁDA RED VELVET
1 KUS, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 20 MINÚT
Zdroj: GURMET/MAREK BARTOŠ
Červená red velvet roláda
Potrebujete:
- 120 g hladkej múky
- 15 g kakaa
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky soli
- 4 veľké vajcia
- 150 g krupicového cukru
- 30 ml rastlinného oleja
- 30 ml cmaru
- červená potravinárska farba
- 2 lyžice vanilkového extraktu";i:10;s:33:"1 lyžička bieleho vínneho octu";i:11;s:38:"100 g práškového cukru na rolovanie";i:12;s:20:"kokos na obaľovanie";i:13;s:31:"lyofilizované maliny na ozdobu
Na krém:
- 150 g kokosovej smotany
- práškový cukor podľa chuti
- 200 g mascarpone
POSTUP:
- Do misy preosejte múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. V ďalšej mise šľahajte 5 minút vajcia, pridajte cukor a šľahajte, kým nevznikne nadýchaná pena. Postupne zašľahajte olej, cmar rozmiešaný s trochou farby (jej množstvo závisí od intenzity, akú chcete dosiahnuť), vanilkový extrakt a ocot. Nakoniec vmiešajte múčnu zmes.
- Hlboký plech vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Rovnomerne ho roztrite a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 17 až 20 minút.
- Zatiaľ pripravte papier na pečenie, poprášte ho práškovým cukrom. Keď sa korpus dopečie, preklopte ho na pripravený papier a zrolujte. Nechajte vychladnúť a odrolujte.
- Pripravte krém: Kokosovú smotanu (hustú časť z plechovky kokosového mlieka) vyšľahajte na hladký krém. Podľa chuti oslaďte a ešte krátko prešľahajte. Ručne vmiešajte mascarpone.
- Krémom potrite korpus, zrolujte ho a ľahko potrite krémom aj zvonka. Poprášte kokosom a nechajte stuhnúť v chladničke. Pred podávaním roládu ozdobte lyofilizovanými malinami.