Reklama

Efektná RED VELVET ROLÁDA: Očarí vzhľadom i chuťou

Červená red velvet roláda

Zdroj: GURMET/MAREK BARTOŠ

Reklama

Zamatová red velvet roláda zaujme už na prvý pohľad a keď ju ochutnáte, stratíte reč! Je fantastická! Poďte si ju s nami upiecť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nepečené sviatočné DEZERTY Z KOŠÍČKOV: Ešte lepšie, než ŠUHAJDY!

    ČERVENÁ ROLÁDA RED VELVET

    1 KUS, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 20 MINÚT

    Zdroj: GURMET/MAREK BARTOŠ

    Červená red velvet roláda

    Potrebujete:

    • 120 g hladkej múky
    • 15 g kakaa
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • pol lyžičky soli
    • 4 veľké vajcia
    • 150 g krupicového cukru
    • 30 ml rastlinného oleja
    • 30 ml cmaru
    • červená potravinárska farba
    • 2 lyžice vanilkového extraktu";i:10;s:33:"1 lyžička bieleho vínneho octu";i:11;s:38:"100 g práškového cukru na rolovanie";i:12;s:20:"kokos na obaľovanie";i:13;s:31:"lyofilizované maliny na ozdobu

    Na krém:

    • 150 g kokosovej smotany
    • práškový cukor podľa chuti
    • 200 g mascarpone

    POSTUP:

    1. Do misy preosejte múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. V ďalšej mise šľahajte 5 minút vajcia, pridajte cukor a šľahajte, kým nevznikne nadýchaná pena. Postupne zašľahajte olej, cmar rozmiešaný s trochou farby (jej množstvo závisí od intenzity, akú chcete dosiahnuť), vanilkový extrakt a ocot. Nakoniec vmiešajte múčnu zmes.
    2. Hlboký plech vyložte papierom na pečenie a vlejte cesto. Rovnomerne ho roztrite a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 17 až 20 minút.
    3. Zatiaľ pripravte papier na pečenie, poprášte ho práškovým cukrom. Keď sa korpus dopečie, preklopte ho na pripravený papier a zrolujte. Nechajte vychladnúť a odrolujte.
    4. Pripravte krém: Kokosovú smotanu (hustú časť z plechovky kokosového mlieka) vyšľahajte na hladký krém. Podľa chuti oslaďte a ešte krátko prešľahajte. Ručne vmiešajte mascarpone.
    5. Krémom potrite korpus, zrolujte ho a ľahko potrite krémom aj zvonka. Poprášte kokosom a nechajte stuhnúť v chladničke. Pred podávaním roládu ozdobte lyofilizovanými malinami.

    Čítajte viac z Dobrého jedla: