Reklama

PANNA COTTA stojí v cukrárni MAJLAND a pritom TAKTO RAZ-DVA si ju viete spraviť doma

Panna cotta s ovocím.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Panna cotta znamená v preklade „varená smotana“ a presne taká jednoduchá je aj príprava tohto dezertu. Stačí všetko zmiešať, trochu povariť, pridať želatínu a dezert je raz-dva hotový. Potom pridajte sezónne ovocie a deti sa budú zalizovať aj za ušami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý NEPEČENÝ CHEESECAKE! Potrebujete iba 5 surovín TEASER

    Panna cotta s ovocím

    4 KUSY, PRÍPRAVA 15 MINÚT + CHLADENIE

    Potrebujete:

    • 2 lyžičky práškovej želatíny
    • 2 lyžice studenej vody
    • 500 ml šľahačkovej smotany
    • 2 lyžice krupicového cukru
    • 1 lyžička vanilkovej pasty
    • olej na vymazanie formičiek
    • drobné sezónne ovocie na podávanie

    POSTUP

    Do misky vlejte dve lyžice studenej vody, pridajte želatínu, rozmiešajte a nechajte 5 minút napučať. Formičky vymažte rastlinným olejom. Panna cottu potom budete môcť lepšie vyklopiť.

    Do hrnca vlejte smotanu, vsypte cukor, pridajte vanilkovú pastu a priveďte pod bod varu. Potom do zmesi pridajte napučanú želatínu a dobre premiešajte.

    Za stáleho miešania na slabom plameni zohrievajte, kým sa želatína celkom nerozpustí. Trvá to krátko, určite nenechajte zmes zovrieť.

    Do pripravených formičiek alebo pohárikov nalejte teplú panna cottu a vložte do chladničky.

    Nechajte chladiť približne 4-6 hodín. Ak chcete panna cottu z formičiek vyklopiť, ponorte formičku alebo pohár na pár sekúnd do horúcej vody a hneď vyklopte.

    Podávajte obloženú ovocím.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.