PANNA COTTA stojí v cukrárni MAJLAND a pritom TAKTO RAZ-DVA si ju viete spraviť doma
17. 9. 2023, 11:17 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Laura Witteková
Panna cotta znamená v preklade „varená smotana“ a presne taká jednoduchá je aj príprava tohto dezertu. Stačí všetko zmiešať, trochu povariť, pridať želatínu a dezert je raz-dva hotový. Potom pridajte sezónne ovocie a deti sa budú zalizovať aj za ušami.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Panna cotta s ovocím
4 KUSY, PRÍPRAVA 15 MINÚT + CHLADENIE
Potrebujete:
- 2 lyžičky práškovej želatíny
- 2 lyžice studenej vody
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 2 lyžice krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- olej na vymazanie formičiek
- drobné sezónne ovocie na podávanie
POSTUP
Do misky vlejte dve lyžice studenej vody, pridajte želatínu, rozmiešajte a nechajte 5 minút napučať. Formičky vymažte rastlinným olejom. Panna cottu potom budete môcť lepšie vyklopiť.
Do hrnca vlejte smotanu, vsypte cukor, pridajte vanilkovú pastu a priveďte pod bod varu. Potom do zmesi pridajte napučanú želatínu a dobre premiešajte.
Za stáleho miešania na slabom plameni zohrievajte, kým sa želatína celkom nerozpustí. Trvá to krátko, určite nenechajte zmes zovrieť.
Do pripravených formičiek alebo pohárikov nalejte teplú panna cottu a vložte do chladničky.
Nechajte chladiť približne 4-6 hodín. Ak chcete panna cottu z formičiek vyklopiť, ponorte formičku alebo pohár na pár sekúnd do horúcej vody a hneď vyklopte.
Podávajte obloženú ovocím.