objednať časopis
všetky kategórie

Panna cotta znamená v preklade „varená smotana“ a presne taká jednoduchá je aj príprava tohto dezertu. Stačí všetko zmiešať, trochu povariť, pridať želatínu a dezert je raz-dva hotový. Potom pridajte sezónne ovocie a deti sa budú zalizovať aj za ušami.

Panna cotta s ovocím

Panna cotta s ovocím
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 KUSY, PRÍPRAVA 15 MINÚT + CHLADENIE

Potrebujete:

  • 2 lyžičky práškovej želatíny
  • 2 lyžice studenej vody
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • olej na vymazanie formičiek
  • drobné sezónne ovocie na podávanie

POSTUP

Panna cotta s ovocím.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Do misky vlejte dve lyžice studenej vody, pridajte želatínu, rozmiešajte a nechajte 5 minút napučať. Formičky vymažte rastlinným olejom. Panna cottu potom budete môcť lepšie vyklopiť.

Panna cotta s ovocím.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Do hrnca vlejte smotanu, vsypte cukor, pridajte vanilkovú pastu a priveďte pod bod varu. Potom do zmesi pridajte napučanú želatínu a dobre premiešajte.

Panna cotta s ovocím.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Za stáleho miešania na slabom plameni zohrievajte, kým sa želatína celkom nerozpustí. Trvá to krátko, určite nenechajte zmes zovrieť.

Panna cotta s ovocím.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Do pripravených formičiek alebo pohárikov nalejte teplú panna cottu a vložte do chladničky.

Panna cotta s ovocím.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Nechajte chladiť približne 4-6 hodín. Ak chcete panna cottu z formičiek vyklopiť, ponorte formičku alebo pohár na pár sekúnd do horúcej vody a hneď vyklopte.

Panna cotta s ovocím.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Podávajte obloženú ovocím.

Panna cotta s ovocím
Zdroj: Laura Witteková

Viac nápadov na dezerty bez pečenia máme pre vás TU!