Reklama

Recept na LENIVÉ RAŇAJKY: Makové LIEVANČEKY s citrónovým krémom sú pôžitkársky skvost

Makové lievančeky s citrónovým krémom a černicami.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Konečne sa ráno nemusíte nikam ponáhľať! Doprajte si pokojné raňajky s makovými lievančekmi s lahodným citrónovým krémom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Černicové hody: Torta, roláda, mafiny a ďalšie RECEPTY S ČERNICAMI teaser

    MAKOVÉ LIEVANČEKY S CITRÓNOVÝM KRÉMOM A ČERNICAMI

    Zdroj: Laura Witteková

    Makové lievančeky s citrónovým krémom a černicami.

    20-30 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT + CHLADENIE KRÉMU

    Potrebujete:

    NA CESTO:

    • 150 ml mlieka
    • šťava z 1 citróna
    • na jemno nastrúhaná kôra z 1 citróna
    • 1 vajce
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 1 lyžica rozpusteného masla
    • 125 g hladkej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 2 lyžice práškového cukru
    • 1 lyžica nemletého maku";i:10;s:24:"olej na potretie panvice

    NA KRÉM:

    • 2 žĺtky
    • 35 g trstinového cukru
    • 35 ml citrónovej šťavy
    • kôra z 1 citróna
    • 25 g masla
    • 100 ml šľahačkovej smotany
    • černice na ozdobenie

    POSTUP:

    1. Pripravte krém: Do misy dajte žĺtky, cukor, šťavu aj kôru z citróna, maslo a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania zahrievajte až do zhustnutia. Odstavte a nechajte celkom vychladnúť. Môžete pripraviť aj deň vopred. Do studeného krému vlejte vychladenú smotanu a jemne vyšľahajte tak, aby krém ostal trocha tekutý.
    2. Pripravte cesto: Do jednej misy dajte mlieko, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a nechajte pár minút odstáť. Mlieko sa o chvíľu zrazí.
    3. Pridajte vajce, vanilkový extrakt a maslo. Premiešajte a prisypte múku, kypriaci prášok, cukor a mak. Len zľahka premiešajte.
    4. Na rozohriatu panvicu potretú olejom dávajte lyžičkou malé kôpky cesta a lievančeky po chvíli prevráťte na druhú stranu. Polejte výdatnou porciou citrónového krému a ozdobte černicami.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.