Reklama

Už neviete, čo s cuketou? Upečte CUKETOVÝ PERNÍK! Ani ju tam neucítite

CUKETOVÝ PERNÍK

Zdroj: Gurmet

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Povaľuje sa vám doma cuketa? Poradíme vám, čo s ňou! Upečte z nej lahodný cuketový perník. Je tak dobrý, že cuketu v ňom ani len neucítite a do vašich maškrtníkov konečne dostanete aj

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Černicové hody: Torta, roláda, mafiny a ďalšie RECEPTY S ČERNICAMI teaser

    CUKETOVÝ PERNÍK

    Zdroj: Gurmet

    CUKETOVÝ PERNÍK

    Recept máme od kolegov z českého časopisu Gurmet.

    8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 700 g cukety (nastrúhanej najemno)
    • 3 vajcia
    • 3 lyžice semiačok chia
    • 2 hrste sušených brusníc
    • 1 citrón
    • 180 ml rastlinného oleja
    • 390 g polohrubej múky
    • 250 g trstinového cukru
    • 1 lyžička sódy bikarbóny
    • 1 lyžička prášku do pečiva";i:10;s:15:"3 lyžice kakaa";i:11;s:27:"1 lyžička mletej škorice";i:12;s:36:"1 lyžička mletého nového korenia";i:13;s:29:"1 lyžička mletého zázvoru";i:14;s:31:"1 lyžička mletého kardamómu";i:15;s:12:"štipka soli";i:16;s:35:"práškový cukor a mäta na ozdobu

    POSTUP:

    1. K nastrúhanej cukete a šťave, ktorú pustila, pridajte vajcia, semiačka chia, brusnice, nastrúhanú kôru z citróna, olej a dobre premiešajte.
    2. V druhej mise zmiešajte všetky zvyšné suché suroviny. Postupne zapracujte do cuketovej zmesi. Ťahavé cesto rovnomerne rozotrite na plech (20 x 30 cm) vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 160 °C na 20-25 minút. Urobte test špajdľou, ak chcete.
    3. Vychladnutý perník poprášte cukrom, ozdobte lístkami mäty a podávajte.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.