Už neviete, čo s cuketou? Upečte CUKETOVÝ PERNÍK! Ani ju tam neucítite
14. 9. 2023, 12:26 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Gurmet
Reklama
Povaľuje sa vám doma cuketa? Poradíme vám, čo s ňou! Upečte z nej lahodný cuketový perník. Je tak dobrý, že cuketu v ňom ani len neucítite a do vašich maškrtníkov konečne dostanete aj
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
25 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Černicové hody: Torta, roláda, mafiny a ďalšie RECEPTY S ČERNICAMI teaserCUKETOVÝ PERNÍK
Zdroj: Gurmet
CUKETOVÝ PERNÍK
Recept máme od kolegov z českého časopisu Gurmet.
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 700 g cukety (nastrúhanej najemno)
- 3 vajcia
- 3 lyžice semiačok chia
- 2 hrste sušených brusníc
- 1 citrón
- 180 ml rastlinného oleja
- 390 g polohrubej múky
- 250 g trstinového cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička prášku do pečiva";i:10;s:15:"3 lyžice kakaa";i:11;s:27:"1 lyžička mletej škorice";i:12;s:36:"1 lyžička mletého nového korenia";i:13;s:29:"1 lyžička mletého zázvoru";i:14;s:31:"1 lyžička mletého kardamómu";i:15;s:12:"štipka soli";i:16;s:35:"práškový cukor a mäta na ozdobu
POSTUP:
- K nastrúhanej cukete a šťave, ktorú pustila, pridajte vajcia, semiačka chia, brusnice, nastrúhanú kôru z citróna, olej a dobre premiešajte.
- V druhej mise zmiešajte všetky zvyšné suché suroviny. Postupne zapracujte do cuketovej zmesi. Ťahavé cesto rovnomerne rozotrite na plech (20 x 30 cm) vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 160 °C na 20-25 minút. Urobte test špajdľou, ak chcete.
- Vychladnutý perník poprášte cukrom, ozdobte lístkami mäty a podávajte.