ĽADOVÝ ČAJ Z ČERVENÝCH RÍBEZLÍ
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, CHLADENIE 2 HODINY
Potrebujete:
- 1 kg červených ríbezlí
- 2 litre vody
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1 vrecúško čierneho čaju
- 1 pomaranč
- kocky ľadu
- vetvička mäty
POSTUP:
1. Ríbezle opláchnite studenou vodou a odstopkujte. Pár neodstopkovaných kusov odložte na ozdobenie. Ríbezle dajte variť do 2 l vody. Prisypte cukor, priveďte do varu a vložte čajové vrecúško. Varte asi 1 minútu a premiešavajte. Odstavte a po 2 minútach čajové vrecko vyberte. Odvar nechajte vychladnúť a potom ho prepasírujte cez jemné sitko, aby ste oddelili zrniečka a šupky. Odložte ho do chladničky na 2 hodiny.
2. Čaj ochuťte šťavou z polovice pomaranča, druhú polovicu nakrájajte na mesiačiky a dajte do čaju. Pridajte ľad, väčšinu odložených neodstopkovaných ríbezlí a vetvičku mäty. Nalejte do pohárov a ozdobte ich zvyšnými strapcami ríbezlí.
Tipy na svieže drinky pokračujú na ďalšej strane >>>