objednať časopis
všetky kategórie

K voňavému grilovanému mäsu, rybe, syru či šťavnatým kúskom zeleniny sa priam pýta skvostná príloha. Chlebík v tomto prípade môžete odložiť bokom.

ÁZIJSKÝ ŠALÁT

Ázijský šalát
Ázijský šalát
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT,  VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

• 150 g čiernej quinoy
• 1 šálka edamame (sójových) bôbov
• 1 šalát pak choi
• 1 červená paprika
• 2 mrkvy
• 1 uhorka
• 2 jarné cibuľky
• za hrsť koriandrovej vňate
• soľ
• sezamové semiačka

Na zálievku:
• 7 lyžíc sójovej omáčky
• 1,5 lyžice sezamového oleja
• 1,5 lyžice ryžového octu
• 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
• pol lyžičky trstinového cukru
• 1 čili paprička

toskánska polievka
Čítajte viac
Preneste sa do Toskánska a zužitkujte pritom starý chlieb: Paradajková POLIEVKA S CHLEBOM

POSTUP:

  1. Quinou dvakrát prepláchnite horúcou vodou, v hrnci zalejte vriacou vodou, pridajte pol lyžičky soli a varte 15 minút. Zlejte a nechajte odkvapkať.
  2. Do hrnca s vriacou, osolenou vodou nasypte bôby, 3 minúty povarte. Sceďte a nechajte vychladnúť.
  3. Pak choi nasekajte. Vsypte do misy, pridajte na prúžky nakrájanú papriku, mrkvu, uhorku a cibuľky. Pridajte edamame, quinou, vňať a premiešajte.
  4. Na šalát vylejte zálievku vymiešanú z uvedených surovín a posypte sezamom.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>