20 MINÚTOVÝ KOLÁČ s jahodami: RECEPT šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko je geniálny!
19. 6. 2022, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Shuttesrtock
„Milujem jahody! A v tomto bretónskom koláči far aux fraises sú absolútne mňam," hovorí Natacha Pacal, odborná garantka šou Pečie celé Slovensko a výnimočná cukrárka s francúzskymi koreňmi po otcovi. Jej koláč si musíte upiecť!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Všimli ste si ju v šou Pečie celé Slovensko? Natacha je jej odbornou garantkou. Výnimočná cukrárka s francúzskymi koreňmi po otcovi však na našej sladkej scéne žiari už roky. V bratislavskej Natacha Pacal patisserie ponúka dezerty, v ktorých zúročuje skúsenosti z prestížnej cukrárskej školy ENSP. Tam študovala pod vedením cukrárskych majstrov z celého sveta! A čím jej urobia radosť iní? „Moja mamina svojimi slimákmi s bylinkovým maslom. A keď pripraví huspeninu, niet mi pomoci. Niekedy premýšľam, prečo som ju ochutnala až po štyridsiatke :-)”
Zdroj: Archív N.P.
Odborná garantka šou Pečie celé Slovensko Natacha Pacal.
Článok s jej receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

Zdroj: NMH
Jahodový far aux fraises
Zdroj: Shuttesrtock
Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g masla (rozpusteného)
- 120 g hladkej múky
- 500 g mlieka
- 1 vanilkový struk
- 600 g jahôd
Článok s postupom pokračuje na ďalšej strane >>>

Zdroj: Shuttesrtock
Jahodový koláč od šéfcukrárky z Pečie celé Slovensko,
POSTUP:
- Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Primiešajte maslo a preosiatu múku. Mlieko zohrejte s vanilkou a primiešajte k múčnej zmesi – už bez struku.
- Do formy rozložte nakrájané jahody, zalejte zmesou a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!
Vyskúšajte ďalšie tipy na sladké SEZÓNNE PEČENIE z Dobrého jedla: