Reklama

MIMORIADNY úspech porotkyne Pečie celé Slovensko Jožky Zaukolcovej

Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová

Zdroj: RTVS

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

To, do čoho dáte srdce, sa vám vráti stonásobne. Presvedčila sa o tom aj známa cukrárka!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Karinin kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou po babičke: Parádny RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Príbeh Jožky Zaukolcovej je naozaj pútavý. Už v detstve rada pomáhala maminke v kuchyni, keďže pochádza z početnej rodiny a má 5 súrodencov, hodila sa každá ruka. Vedeli ste, že Jožka má dokonca sestru - dvojičku?

    Sympatická, ale aj prísna porotkyňa známej súťaže pôsobí ako pedagogička a profesionálna cukrárka, je predsedníčka Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a pôsobí aj ako certifikovaná hodnotiaca komisárka na odborných súťažiach. Jej výnimočná pedagogická činnosť, úspechy, ktoré dosiahla so svojimi žiakmi, boli ocenené vysokým štátnym vyznamenaním! Ako majsterka odborného výcviku a učiteľka odborných premetov pôsobí od roku 1992 a jej rukami prešlo množstvo študentov, ktorí zahviezdili na slovenských, ale aj medzinárodných súťažiach. Okrem toho, jej vášňou je aj čokoláda. Vedie kurzy prípravy dokonalých praliniek, už len z fotiek sa nám zbiehajú slinky!

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cp8ddipjEhm/

    Nádherná práca po "čokoládovom" kurze s Jožkou Zaukolcovou.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Domáci MARHUĽOVÝ DŽEM pestovateľa z Duloviec: Super RECEPT!
      Zdroj: NMH

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/C77XEHZKoRJ

      Jožke to na odovzdávaní náramne seklo!

      To, že Jožka sa venuje pedagogickej činnosti srdcom, bolo ocenené aj ministrom školstva, ktorý jej odovzdal vysoké štátne ocenenie. Medaily svätého Gorazda sú venované učiteľom a učiteľkám s mimoriadnymi výsledkami, ktorými sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku. Tieto ceny vyjadrujú uznanie za výnimočné pedagogické úsilie, talent, nasadenie či vernosť učiteľskej profesii, ako aj za prácu v prospech školstva a výchovy. Striebornú medailu, ktorou bola ocenená aj Jožka Zaukolcová, si prevzalo 19 pedagógov z celého Slovenska.

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/C77XEHZKoRJ/?img_index=1

      Štátne ocenenie, strieborná medaila Svätého Gorazda, je obrovským úspechom!

      Jožka sa s hrdosťou podelila o krásny okamih aj na svojom instagramovom profile: "V živote sú momenty na ktoré sa nezabúda. Ja som mala možnosť jeden taky prežiť spolu so svojím manželom. Štátne ocenenie, strieborná medaila Svätého Gorazda, ktoré som si dnes prevzala v Bratislave na hrade. Ďakujem. Je príjemné byť v spoločnosti ľudí, ktorým záleží na vzdelaní mladej generácie." . Pod fotografiou sa hneď začali zbierať krásne slová od fanúšikov, medzi gratulantmi nechýbali ani účastníci všetkých sérií Pečie celé Slovensko. Lucia Gyenesová, víťazka druhej série, písala o zaslúženom úspechu a k oceneniu gratuloval aj Ďoďo Lukáč, ktorý tiež pôsobí ako učiteľ. My sa pripájame ku gratuláciám a musíme povedať, že Jožke to na odovzdávaní náramne svedčalo!

      Autor článku

      Monika Fajdová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.