Reklama

Jakub JABLONSKÝ v detstve miloval ŠÚĽANCE SO STRÚHANKOU: Úžasný mamin recept!

Jakub Jablonský

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CnwjK9UMTXG/

Reklama

Charizmatický herec z obľúbeného televízneho seriálu Dunaj, k vašim službám, a víťaz tanečnej šou Jakub Jablonský, bol v detstve milovníkom jednoduchých a overených chutí. Prezradil nám svoje naj jedlá a pridal originálny mamin recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Karinin kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou po babičke: Parádny RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Jedlo detstva

    Zdroj: archív Jakuba Jablonského

    Malý Jakubko rád pomáhal v kuchyni.

    V kuchyni sa cíti dobre, od hladu nezomrie, pretože rád varí. S detstvom sa mu spájajú šúľance, granadír i strúhaný tvarohový koláč. "Keď som sa vracal domov zo zahraničného zájazdu s folklórnym súborom, okrem toho, že mama prala kroje, musela mi navariť bryndzové halušky. Absolútna klasika... Boli vždy superkrémové, posypané drobnou slaninkou a cibuľou, ktorú pri nízkej teplote smažila veľmi dlho, až kým chrumkavá cibuľa nemala príjemne sladkastú chuť," prezradil nám Jakub a podelil sa o mamin recept na šúľance.

    Anketa

    Zbiehajú sa vám slinky na Jakubove obľúbené šúľance?

    • Mňam, idem ich hneď pripraviť!20%
    • Vyzerajú dobre, ale radšej mám makové!80%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Nápady na DOMÁCI DŽEM: Vyskúšajte ČEREŠŇOVÝ S MEDOM A RUMOM!

      Tvarohové šúľance s praženou strúhankou

      4 porcie, príprava 30 minút, varenie 5 až 6 minút

       

      POTREBUJETE: 

      • 250 g hrudkového tvarohu
      • 200 g polohrubej múky
      • 1 vajce 
      • soľ 
      • strúhanka 
      • maslo 
      • vanilkový cukor

       

      POSTUP: 

      1. Z tvarohu, múky, vajíčka a trošky soli vypracujte rukami cesto. Na pomúčenej doske ho rozdeľte na kúsky a jemne ušúľajte jedným ťahom dlane na hrúbku maximálne jedného centimetra a dĺžku tri centimetre. Každý kúsok ešte prešúľajte. Hotové šúľance vložte do mierne osolenej vriacej vody a varte 5 až 6 minút. Keď plávajú na hladine, potrebujú už len pár sekúnd. Potom ich sceďte.

      2.  Na panvici za stáleho miešania opražte strúhanku dohneda, potom pridajte maslo, množstvo si zvoľte podľa svojej chuti. Dobré je, ak strúhanka v masle pláva. Počas praženia pridajte štipku soli a vanilkový cukor. Touto pochúťkou už len zalejte šúľance.

      Aj tieto známe osobnosti sa často zvŕtajú v kuchyni: