Jesenný TEKVICOVÝ KOLÁČIK: Tá plnka je nebesky dobrá!
Plnka z pudingu, sladeného mlieka, škorice a tekvice hokkaido vás zaručene očarí. Prajeme vám príjemné jesenné maškrtenie!
- 75 min.
- porcie: 8
- Nízka
Suroviny
Na cesto:
- 100 ghladkej múky
- 100 gmletých lieskových orechov
- 80 gmasla
- 1 štipkasoli
Na plnku:
- 500 gtekvice hokkaido
- 100 gpráškového cukru
- 2 lyžiceškorice
- 100 gsladeného kondenzovaného mlieka
- 1 balíčekvanilkového pudingu
- 2 ksvajcia
- 1 ksžĺtok
- 1 balíčekvanilkového cukru
- 1 hrsťpodrvených lieskových orechov
Postup
krok
Múku, orechy, maslo, vajce a štipku soli zmiešajte a vypracujte cesto. Zabaľte ho do fólie, odložte do chladničky na 30 minút a následne rozvaľkajte do koláčovej formy.
krok
Na cesto položte zaťažený (najlepšie strukovinou) papier na pečenie a predpečte v rúre 15 minút pri teplote 200 °C.
krok
Medzitým 15 minút poduste v hrnci na kúsky nakrájanú tekvicu. Rozmixujte a pridajte sladené kondenzované mlieko, puding, vajcia, žĺtok, škoricu, vanilkový cukor a opäť rozmixujte.
krok
Zmes natrite na vychladnuté cesto. Pečte ďalších 45 minút pri teplote 180 °C. Koláč posypte podrvenými lieskovými orechmi, nechajte vychladnúť a pokrájajte.
Alergény
- Vajcia a výrobky z nich,
- Orechy a výrobky z nich,
- Mlieko a výrobky z neho
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
