objednať časopis
všetky kategórie

Chladivé potešenie dobre padne, keď sa teplota šplhá nad tridsiatku. Či sa stravujete podľa zásad zdravej výživy alebo nie, mali by ste preskúmať, z čoho je zmrzlina vyrobená.

Zaujímavé informácie o zmrzline priniesla Báječná Žena

Pozor na cukor

Melónovo-uhorkový sorbet.
Melónovo-uhorkový sorbet.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Ak radi siahate po sorbetoch, vedzte, že majú aj svoje mínusy. Niektoré obsahujú sotva tretinu ovocnej zložky, ktorá je nastavená veľkým množstvom cukru, zahustená a prifarbená. A hoci takáto zmrzlina vyzerá lákavo a diétne, energeticky sa môže vyrovnať smotanovej. Navyše, po štedrej porcii cukru vás do pol hodiny prepadne hlad. V tomto prípade sú lepšou voľbou mliečne, jogurtové alebo tvarohové zmrzliny so zníženým obsahom tuku.

Čo by ste mali mať v hľadáčiku, keď si kupujete zmrzlinu? Čítajte ďalej >>>

Kategórie