
Víkendové raňajky, ako sa patrí: Recept na LIEVANCE s čučoriedkami si dobre odložte!
Víkendové raňajky, ako sa patrí: Recept na LIEVANCE s čučoriedkami si dobre odložte!
Sezóna čučoriedok je v plnom prúde, tak nezaháľajte a doprajte si ich v šťavnatých lievancoch. Nezabudnite si ich aj pekne naaranžovať na tanier, aby ste sa cítili ako v päťhviezdičkovom hoteli na dovolenke.
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 ghladkej múky
- 2 lyžiceprášku do pečiva
- 1 štipkasoli
- 1 ksvajce
- 300 mlmlieka
- 1 lyžicarozpusteného masla
- 150 gčučoriedok
- 1 ksolej na opekanie
Na omáčku:
- 6 lyžícsvetlého medu
- 3 lyžiceumu
- 2 lyžicecitrónovej šťavy
Postup
krok
V mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a so soľou. Pridáme mlieko s rozšľahaným vajcom. Metličkou prešľaháme husté cesto, do ktorého zapracujeme rozpustené maslo.
krok
Opatrne primiešame polovicu čučoriedok. Na panvici rozpálime pol lyžice oleja. Naberačkou alebo lyžicou nalejeme trochu cesta a krúživým pohybom vytvoríme placku s priemerom asi osem centimetrov.
krok
Opekáme tri minúty, otočíme a dopekáme dve-tri minúty. Po upečení necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od prebytočného tuku. V miske prešľaháme med s umom a citrónovou šťavou. Lievance podávame obložené zvyšnými čučoriedkami a preliate medovou omáčkou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
