objednať časopis
všetky kategórie

Rýchle letné pečenie z hrnčeka. Využite sezónne alebo zavárané ovocie.

 PEČENÉ HRNČEKY S OVOCÍM

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Pečené hrnčeky s ovocím
Pečené hrnčeky s ovocím
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

POTREBUJETE:

  • 500-700 g rôzneho drobného ovocia (ríbezle, egreše, jahody, maliny, černice, letné jablká...)
  • pol hrnčeka krupicového cukru (podľa chuti ovocia)
  • pol lyžičky vanilkovej pasty alebo mletej vanilky
  • kôra z 1 citróna
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • pol hrnčeka hladkej múky
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku
  • štvrť lyžičky soli
  • pol hrnčeka nasekaných mandlí
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g jogurtu na podávanie 

POSTUP:

  1. Do misy dajte všetko ovocie – väčšie (jahody alebo jabĺčka) nakrájajte na menšie kusy. Zmiešajte s krupicovým cukrom, vanilkou, citrónovou kôrou a kukuričným škrobom. Rozdeľte do hrnčekov vhodných do rúry.
  2. V druhej mise zmiešajte všetky ostatné suché suroviny a nakoniec prilejte smotanu. Vymiešajte hladké cesto. Dajte z neho za lyžicu do každého hrnčeka navrch ovocia.
  3. Potom hrnčeky vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 15-20 minút. Hotové sú, keď začne vytekať šťava z ovocia. Nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte s hustým jogurtom.

Na nasledujúcej strane nájdete ďalší skvelý hrnčekový recept >>>

Kategórie