PEČENÉ HRNČEKY S OVOCÍM
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Pečené hrnčeky s ovocím
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
POTREBUJETE:
- 500-700 g rôzneho drobného ovocia (ríbezle, egreše, jahody, maliny, černice, letné jablká...)
- pol hrnčeka krupicového cukru (podľa chuti ovocia)
- pol lyžičky vanilkovej pasty alebo mletej vanilky
- kôra z 1 citróna
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- pol hrnčeka hladkej múky
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku
- štvrť lyžičky soli
- pol hrnčeka nasekaných mandlí
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g jogurtu na podávanie
POSTUP:
- Do misy dajte všetko ovocie – väčšie (jahody alebo jabĺčka) nakrájajte na menšie kusy. Zmiešajte s krupicovým cukrom, vanilkou, citrónovou kôrou a kukuričným škrobom. Rozdeľte do hrnčekov vhodných do rúry.
- V druhej mise zmiešajte všetky ostatné suché suroviny a nakoniec prilejte smotanu. Vymiešajte hladké cesto. Dajte z neho za lyžicu do každého hrnčeka navrch ovocia.
- Potom hrnčeky vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 15-20 minút. Hotové sú, keď začne vytekať šťava z ovocia. Nechajte chvíľku vychladnúť a podávajte s hustým jogurtom.
Na nasledujúcej strane nájdete ďalší skvelý hrnčekový recept >>>