objednať časopis
všetky kategórie

Vďačná zelenina sa hodí do mnohých jedál aj koláčov. Na našom menu si určite pochutí celá rodina!

Krémová mrkvovo-šošovicová polievka

5 porcií, príprava 10 minút, varenie 30 minút

Mrkvová polievka s karí a slnečnicovými semienkami
Mrkvová polievka s karí a slnečnicovými semienkami
Zdroj: Shutterstock

POTREBUJETE:

  • 5-6 karotiek
  • 1 cibuľa (alebo mladý pór)
  • maslo na opečenie
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • kôra z pol citróna
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 150 g červenej šošovice
  • vňať ligurčeka (aj na ozdobenie)
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ, mleté nové a čierne korenie
  • slnečnicové semienka na ozdobenie

POSTUP:

  1. Karotku očistite, nakrájajte na kolieska. Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte speniť do hrnca na maslo. Pridajte nakrájaný cesnak a po pol minúte karotku a citrónovú kôru.
  2. Opekajte 3 minúty, pridajte opláchnutú šošovicu a zalejte horúcim vývarom. Pridajte ligurček, mleté nové a čierne korenie a varte asi 25 minút.
  3. Zmes rozmixujte tyčovým mixérom (pred tým vyberte kôru), osoľte podľa chuti a vráťte ešte na 5 minút na mierny oheň. Tesne pred koncom varenia pridajte smotanu. Podávajte s nasucho opečenými semienkami. Posypte ligurčekom.

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>