Krémová mrkvovo-šošovicová polievka
5 porcií, príprava 10 minút, varenie 30 minút
Mrkvová polievka s karí a slnečnicovými semienkami
Zdroj: Shutterstock
POTREBUJETE:
- 5-6 karotiek
- 1 cibuľa (alebo mladý pór)
- maslo na opečenie
- 2-3 strúčiky cesnaku
- kôra z pol citróna
- 1 liter zeleninového vývaru
- 150 g červenej šošovice
- vňať ligurčeka (aj na ozdobenie)
- 100 ml smotany na varenie
- soľ, mleté nové a čierne korenie
- slnečnicové semienka na ozdobenie
POSTUP:
- Karotku očistite, nakrájajte na kolieska. Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte speniť do hrnca na maslo. Pridajte nakrájaný cesnak a po pol minúte karotku a citrónovú kôru.
- Opekajte 3 minúty, pridajte opláchnutú šošovicu a zalejte horúcim vývarom. Pridajte ligurček, mleté nové a čierne korenie a varte asi 25 minút.
- Zmes rozmixujte tyčovým mixérom (pred tým vyberte kôru), osoľte podľa chuti a vráťte ešte na 5 minút na mierny oheň. Tesne pred koncom varenia pridajte smotanu. Podávajte s nasucho opečenými semienkami. Posypte ligurčekom.
Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>