Ako zužitkovať MRKVOVÚ VŇAŤ? V týchto chutných RECEPTOCH na každý deň
3. 5. 2024, 20:31 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Mrkvová vňať vie nájsť uplatnenie pri varení. Vyskúšajte pripraviť z nej tieto chutné a rýchle recepty vhodné na každý deň.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cr8uSbcr3YX/
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

CESTOVINY S MRKVOVÝM PESTOM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Cestoviny s mrkvovým pestom
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 12 MINÚT
Potrebujete:
• 175 g mrkvovej vňate
• 50 g parmezánu
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 citrón
• 1 lyžička soli
• 8 lyžíc olivového oleja
• 500 g cestovín Strozzapreti
POSTUP:
- Mrkvovú vňať prepláchnite studenou vodou a vytraste z nej vodu. Podľa potreby osušte papierovou utierkou. Natrhajte lístky a tie nasekajte nadrobno. Parmezán nastrúhajte. Cesnaky ošúpte a nasekajte, z citróna vytlačte šťavu. Všetko dajte do mixéra spolu s olivovým olejom a so soľou rozmixujte najemno.
- Cestoviny uvarte v dobre osolenej vode. Sceďte ich a dobre premiešajte s pestom. Môžete podávať.
ZELENÉ LIEVANCE S JOGURTOVÝM DIPOM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Lievance z vňatí
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na lievance:
• 1 zväzok mrkvovej vňate
• 400 ml rastlinného mlieka
• 300 g hladkej múky
• 3 lyžice rastlinného jogurtu
• 3 lyžičky kypriaceho prášku
• soľ, mleté čierne korenie
• olej
Na jogurtový dip:
• pol červenej cibule
• 250 g rastlinného jogurtu
• 1 lyžica petržlenovej vňate
• 1 lyžica pažítky
• citrónová šťava
• soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Urobte dip: Očistenú cibuľu nasekajte nadrobno. Pridajte jogurt, nasekanú vňať, pažítku a premiešajte. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Nechajte odležať.
- Na lievance pridajte do mixéra nasekané listy vňate, mlieko, múku, jogurt, kypriaci prášok, soľ a korenie. Rozmixujte na hladké cestíčko.
- Na panvici rozhorúčte trocha oleja a nalejte na ňu cesto v malých lievancoch. Lievance opekajte z oboch strán asi minútu. Podávajte teplé preliate jogurtovým dipom.