Reklama

Ako zužitkovať MRKVOVÚ VŇAŤ? V týchto chutných RECEPTOCH na každý deň

Cestoviny s mrkvovým pestom

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Mrkvová vňať vie nájsť uplatnenie pri varení. Vyskúšajte pripraviť z nej tieto chutné a rýchle recepty vhodné na každý deň.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recepty zo SLANINKY: Nápady na pochúťky pre labužníkov

    CESTOVINY S MRKVOVÝM PESTOM

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Cestoviny s mrkvovým pestom

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 12 MINÚT

    Potrebujete:

    • 175 g mrkvovej vňate
    • 50 g parmezánu
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 citrón
    • 1 lyžička soli
    • 8 lyžíc olivového oleja
    • 500 g cestovín Strozzapreti

    POSTUP:

    1. Mrkvovú vňať prepláchnite studenou vodou a vytraste z nej vodu. Podľa potreby osušte papierovou utierkou. Natrhajte lístky a tie nasekajte nadrobno. Parmezán nastrúhajte. Cesnaky ošúpte a nasekajte, z citróna vytlačte šťavu. Všetko dajte do mixéra spolu s olivovým olejom a so soľou rozmixujte najemno.
    2. Cestoviny uvarte v dobre osolenej vode. Sceďte ich a dobre premiešajte s pestom. Môžete podávať.

    ZELENÉ LIEVANCE S JOGURTOVÝM DIPOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:
    Na lievance:
    • 1 zväzok mrkvovej vňate
    • 400 ml rastlinného mlieka
    • 300 g hladkej múky
    • 3 lyžice rastlinného jogurtu
    • 3 lyžičky kypriaceho prášku
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    Na jogurtový dip:
    • pol červenej cibule
    • 250 g rastlinného jogurtu
    • 1 lyžica petržlenovej vňate
    • 1 lyžica pažítky
    • citrónová šťava
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Urobte dip: Očistenú cibuľu nasekajte nadrobno. Pridajte jogurt, nasekanú vňať, pažítku a premiešajte. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Nechajte odležať.
    2. Na lievance pridajte do mixéra nasekané listy vňate, mlieko, múku, jogurt, kypriaci prášok, soľ a korenie. Rozmixujte na hladké cestíčko.
    3. Na panvici rozhorúčte trocha oleja a nalejte na ňu cesto v malých lievancoch. Lievance opekajte z oboch strán asi minútu. Podávajte teplé preliate jogurtovým dipom.