1.Uvarte ju hneď po príchode domov
Zdroj: Shutterstock
Prvým a najzásadnejším pravidlom je, že ak chcete zeleninu variť, robte to hneď ako si ju prinesiete domov. Na varenie potrebujete vlhkosť, tú má hlavne čerstvá zelenina, o čom informoval aj portál Záhradkár.sk.
2. Staršia zelenina
Obľúbená zeleninová polievka je najchutnejšia z čerstvých surovín.
Zdroj: Shutterstock
Ak ste predsa len zeleninu nechali stáť niekoľko dní, namočte ju pred varením na pár hodín do vody a ihneď uvidíte rozdiel pri jej príprave.
3. Krájajte na menšie kúsky
Zeleninové jedlá sú zdravé a ľahko stráviteľné.
Zdroj: Shutterstock
Čím viac vody obsahuje, tým kratšie sa varí. A čím je menšia, tým rýchlejšie bude jedlo hotové. Pokrájajte ju preto na menjšie kúsky.
Článok s tipmi pokračuje na ďalšej strane >>>