objednať časopis
všetky kategórie

Aj majster tesár sa utne! Ak sa vám podarilo prevariť obľúbenú zeleninu, nevadí. Tieto rady vás naučia ako tomu predísť...

1.Uvarte ju hneď po príchode domov

zelenina cooking
Zdroj: Shutterstock
Kurací šalát s jablkami a pekanovými orechami.
Čítajte viac
Misky plné sýtych ŠALÁTOV z jesenných surovín - na ktorom si pochutnáte?

Prvým a najzásadnejším pravidlom je, že ak chcete zeleninu variť, robte to hneď ako si ju prinesiete domov. Na varenie potrebujete vlhkosť, tú má hlavne čerstvá zelenina, o čom informoval aj portál Záhradkár.sk.

2. Staršia zelenina

Obľúbená zeleninová polievka je najchutnejšia z čerstvých surovín.
Obľúbená zeleninová polievka je najchutnejšia z čerstvých surovín.
Zdroj: Shutterstock
Čítajte viac
Stvorená na dnešný horúci deň: Studená MRKVOVÁ POLIEVKA S CITRUSMI príjemne osvieži

Ak ste predsa len zeleninu nechali stáť niekoľko dní, namočte ju pred varením na pár hodín do vody a ihneď uvidíte rozdiel pri jej príprave.

3. Krájajte na menšie kúsky

Zeleninové jedlá sú zdravé a ľahko stráviteľné.
Zeleninové jedlá sú zdravé a ľahko stráviteľné.
Zdroj: Shutterstock
Musaka
Čítajte viac
Tradičná grécka MUSAKA: Šťavnaté letné jedlo s BAKLAŽÁNOM

Čím viac vody obsahuje, tým kratšie sa varí. A čím je menšia, tým rýchlejšie bude jedlo hotové. Pokrájajte ju preto na menjšie kúsky.

Článok s tipmi pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie