Recepty priniesol portál Nový Čas pre Ženy.
Thajská kuracinka

Thajská kuracina
Zdroj: Shutterstock
Potrebujete:
- 500 g kuracích pŕs
- škrobová múčka
- 50 ml oleja
- soľ
- 1 ČL korenia karí
- sójová omáčka
- worcesterská omáčka
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 mrkva
- 100 g zelených fazuliek
- 1 jablko
- štipka kurkumy
- štipka mletého zázvoru
POSTUP:
- Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky.
- V mise zmiešame mäso a trochu škrobovej múčky.
- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné prúžky.
- Zelenú fazuľku nakrájame na menšie kúsky. Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky.
- V panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme.
- Pridáme mrkvu, zelenú fazuľku a jablko.
- Zmes osolíme, pridáme korenie karí, kurkumu, zázvor, sójovú a worcesterskú omáčku.
- Všetko podlejeme kokosovým mliekom, privedieme do varu a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Podávame s dusenou ryžou.
Viac chutných receptov je na ďalšej strane >>>