Obľúbená kuracina na tri spôsoby: Po týchto dobrotách budú všetky taniere prázdne!
7. 11. 2022, 9:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Jedlo z kuracieho mäsa je zaručený spôsob, ako vyhovieť chuťovým pohárikom všetkých vašich stravníkov. Týmito tromi receptami všetkých ohúrite a nasýtite celú rodinu!

Video Player is loading.
Pestrá paradajková šakšuka s vajčkami vám vráti letnú náladu. - TEASERRecepty priniesol portál Nový Čas pre Ženy.
Thajská kuracinka
Zdroj: Shutterstock
Thajská kuracina
Potrebujete:
- 500 g kuracích pŕs
- škrobová múčka
- 50 ml oleja
- soľ
- 1 ČL korenia karí
- sójová omáčka
- worcesterská omáčka
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 mrkva
- 100 g zelených fazuliek ";i:10;s:10:"1 jablko ";i:11;s:17:"štipka kurkumy ";i:12;s:25:"štipka mletého zázvoru
POSTUP:
- Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky.
- V mise zmiešame mäso a trochu škrobovej múčky.
- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné prúžky.
- Zelenú fazuľku nakrájame na menšie kúsky. Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky.
- V panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme.
- Pridáme mrkvu, zelenú fazuľku a jablko.
- Zmes osolíme, pridáme korenie karí, kurkumu, zázvor, sójovú a worcesterskú omáčku.
- Všetko podlejeme kokosovým mliekom, privedieme do varu a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Podávame s dusenou ryžou.

Video Player is loading.
Kuracie prsia na červenom karí
Zdroj: Dušan Křístek
Kuracie prsia na červenom karí
Potrebujete:
- 400 g kuracích pŕs
- 50 ml oleja
- 50 g červenej cibule
- 300 ml kokosového mlieka
- 50 g červenej karí pasty
- 30 ml rybacej omáčky
- 100 g paradajok
- 2 papričky čili
- citrónová tráva
- 10 ml sezamového oleja ";i:10;s:26:"20 g čerstvého zázvoru ";i:11;s:10:"1 limetka ";i:12;s:32:"čerstvý koriander na ozdobenie
POSTUP:
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a prudko orestujeme na rozpálenom oleji.
- K mäsu prilejeme kokosové mlieko, pridáme nasekaný zázvor, karí pastu, citrónovú trávu, nakrájané paradajky, rybaciu omáčku, sezamový olej a nakrájanú cibuľu.
- Dôkladne premiešame a na miernom ohni podusíme 10 minút.
- Mäso odstavíme a preložíme do misiek.
- Ozdobíme nasekanými papričkami čili, koriandrom a mesiačikom limetky. Podávame s dusenou ryžou.

Video Player is loading.
Zuzana Vačková varí zdravo a rýchlo: Súste jej šalát s quinoou!Kuracie soté na karí s hruškami
Zdroj: Shutterstock
Kuracie stehná so zeleninou.
Potrebujete:
- 2 rezne kuracích pŕs
- 400 ml hruškovej šťavy
- 2 PL korenia karí
- 5 PL sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL oregana
- 2 zavárané hrušky
- olej
- soľ
POSTUP:
- Na troche oleja opečieme dosklovita cibuľu nakrájanú najemno.
- Pridáme kuracie mäso nakrájané na kúsky. Krátko orestujeme, pridáme karí, oregano, sójovú omáčku a soľ.
- Podlejeme hruškovou šťavou a na miernom ohni za občasného premiešania dusíme asi 20 minút.
- Do soté pridáme prelisovaný cesnak a nakrájané hrušky.
- Premiešame a ešte 5 minút podusíme. Hotové soté podávame s dusenou ryžou.
Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: