Recepty priniesol portál Nový Čas pre Ženy.

Thajská kuracinka

Thajská kuracina
Thajská kuracina
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • 500 g kuracích pŕs
  • škrobová múčka
  • 50 ml oleja
  • soľ
  • 1 ČL korenia karí
  • sójová omáčka
  • worcesterská omáčka
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 1 mrkva
  • 100 g zelených fazuliek
  • 1 jablko
  • štipka kurkumy
  • štipka mletého zázvoru
tekvicové gnocchi
Čítajte viac
Večere od blogerky Veroniky na celý týždeň, pochutnajú si vegáni i mäsožravci

POSTUP:

  1. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky.
  2. V mise zmiešame mäso a trochu škrobovej múčky.
  3. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné prúžky.
  4. Zelenú fazuľku nakrájame na menšie kúsky. Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky.
  5. V panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme.
  6. Pridáme mrkvu, zelenú fazuľku a jablko.
  7. Zmes osolíme, pridáme korenie karí, kurkumu, zázvor, sójovú a worcesterskú omáčku.
  8. Všetko podlejeme kokosovým mliekom, privedieme do varu a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Podávame s dusenou ryžou.

Viac chutných receptov je na ďalšej strane >>>