Reklama

Obľúbená kuracina na tri spôsoby: Po týchto dobrotách budú všetky taniere prázdne!

Kuracie čili je veľmi obľúbené a ľahké jedlo.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Jedlo z kuracieho mäsa je zaručený spôsob, ako vyhovieť chuťovým pohárikom všetkých vašich stravníkov. Týmito tromi receptami všetkých ohúrite a nasýtite celú rodinu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pestrá paradajková šakšuka s vajčkami vám vráti letnú náladu. - TEASER

    Recepty priniesol portál Nový Čas pre Ženy.

    Thajská kuracinka

    Zdroj: Shutterstock

    Thajská kuracina

    Potrebujete:

    • 500 g kuracích pŕs
    • škrobová múčka
    • 50 ml oleja
    • soľ
    • 1 ČL korenia karí
    • sójová omáčka
    • worcesterská omáčka
    • 200 ml kokosového mlieka
    • 1 mrkva
    • 100 g zelených fazuliek ";i:10;s:10:"1 jablko ";i:11;s:17:"štipka kurkumy ";i:12;s:25:"štipka mletého zázvoru

    POSTUP:

    1. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky.
    2. V mise zmiešame mäso a trochu škrobovej múčky.
    3. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na drobné prúžky.
    4. Zelenú fazuľku nakrájame na menšie kúsky. Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky.
    5. V panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme.
    6. Pridáme mrkvu, zelenú fazuľku a jablko.
    7. Zmes osolíme, pridáme korenie karí, kurkumu, zázvor, sójovú a worcesterskú omáčku.
    8. Všetko podlejeme kokosovým mliekom, privedieme do varu a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút. Podávame s dusenou ryžou.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
     
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • captions and subtitles off, selected

      Kuracie prsia na červenom karí

      Zdroj: Dušan Křístek

      Kuracie prsia na červenom karí

      Potrebujete:

      • 400 g kuracích pŕs
      • 50 ml oleja
      • 50 g červenej cibule
      • 300 ml kokosového mlieka
      • 50 g červenej karí pasty
      • 30 ml rybacej omáčky
      • 100 g paradajok
      • 2 papričky čili
      • citrónová tráva
      • 10 ml sezamového oleja ";i:10;s:26:"20 g čerstvého zázvoru ";i:11;s:10:"1 limetka ";i:12;s:32:"čerstvý koriander na ozdobenie

      POSTUP:

      1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a prudko orestujeme na rozpálenom oleji.
      2. K mäsu prilejeme kokosové mlieko, pridáme nasekaný zázvor, karí pastu, citrónovú trávu, nakrájané paradajky, rybaciu omáčku, sezamový olej a nakrájanú cibuľu.
      3. Dôkladne premiešame a na miernom ohni podusíme 10 minút.
      4. Mäso odstavíme a preložíme do misiek.
      5. Ozdobíme nasekanými papričkami čili, koriandrom a mesiačikom limetky. Podávame s dusenou ryžou.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Zuzana Vačková varí zdravo a rýchlo: Súste jej šalát s quinoou!

        Kuracie soté na karí s hruškami

        Zdroj: Shutterstock

        Kuracie stehná so zeleninou.

        Potrebujete:

        • 2 rezne kuracích pŕs
        • 400 ml hruškovej šťavy
        • 2 PL korenia karí
        • 5 PL sójovej omáčky
        • 1 cibuľa
        • 1 strúčik cesnaku
        • 1 ČL oregana
        • 2 zavárané hrušky
        • olej
        • soľ

        POSTUP:

        1. Na troche oleja opečieme dosklovita cibuľu nakrájanú najemno.
        2. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kúsky. Krátko orestujeme, pridáme karí, oregano, sójovú omáčku a soľ.
        3. Podlejeme hruškovou šťavou a na miernom ohni za občasného premiešania dusíme asi 20 minút.
        4. Do soté pridáme prelisovaný cesnak a nakrájané hrušky.
        5. Premiešame a ešte 5 minút podusíme. Hotové soté podávame s dusenou ryžou.

        Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: