Neexistujú obmedzenia, kam by ste ich nemohli použiť. Hodia sa do dezertov, zákuskov, ale aj k mäsu, do šalátov, nápojov či raňajkových cereálií.
DO CHLADU
Pevné nepoškodené bobule brusníc môžete v chladničke uchovať jeden až tri mesiace. Mrazené plody vydržia až rok, pred spracovaním by sa však nemali rozmraziť, pretože strácajú pevnosť.
BRUSNICOVÁ OMÁČKA
K mäsovým guľkám, ale aj sviečkovej sa hodí brusnicová omáčka. Tu je jednoduchý recept. V hrnci zohrejte 2 šálky ovocia s 1 šálkou cukru a 1 šálkou vody alebo pomarančového džúsu. Duste 10 minút, kým bobule nezmäknú.
KOMBINUJTE
Brusnice sa dobre kombinujú s iným ovocím – do koláčov a na zapekanie sú ideálne jablká, pomaranče, sušené slivky či sušené marhule. Do receptov namiesto hrozienok môžete pridať sušené brusnice. Brusnicovou šťavou dochuťte kokteily a punč.
AKO nakupovať, sušiť a mraziť BRUSNICE. Pozrite si TU >>>