Kuracie prsia na červenom karí

Kuracie prsia na červenom karí
Zdroj: Dušan Křístek
Potrebujete:
- 400 g kuracích pŕs
- 50 ml oleja
- 50 g červenej cibule
- 300 ml kokosového mlieka
- 50 g červenej karí pasty
- 30 ml rybacej omáčky
- 100 g paradajok
- 2 papričky čili
- citrónová tráva
- 10 ml sezamového oleja
- 20 g čerstvého zázvoru
- 1 limetka
- čerstvý koriander na ozdobenie
POSTUP:
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a prudko orestujeme na rozpálenom oleji.
- K mäsu prilejeme kokosové mlieko, pridáme nasekaný zázvor, karí pastu, citrónovú trávu, nakrájané paradajky, rybaciu omáčku, sezamový olej a nakrájanú cibuľu.
- Dôkladne premiešame a na miernom ohni podusíme 10 minút.
- Mäso odstavíme a preložíme do misiek.
- Ozdobíme nasekanými papričkami čili, koriandrom a mesiačikom limetky. Podávame s dusenou ryžou.
Viac chutných receptov je na ďalšej strane >>>