Kuracie prsia na červenom karí

Kuracie prsia na červenom karí
Kuracie prsia na červenom karí
Zdroj: Dušan Křístek

Potrebujete:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 50 ml oleja
  • 50 g červenej cibule
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 50 g červenej karí pasty
  • 30 ml rybacej omáčky
  • 100 g paradajok
  • 2 papričky čili
  • citrónová tráva
  • 10 ml sezamového oleja
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 1 limetka
  • čerstvý koriander na ozdobenie
Skvelé omáčky.
Čítajte viac
Mäso s omáčkou? Tak nech sa páči, máme špecialitky - ŠÍPKOVÚ, HORČICOVÚ i MEDOVÚ

POSTUP:

  1. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a prudko orestujeme na rozpálenom oleji.
  2. K mäsu prilejeme kokosové mlieko, pridáme nasekaný zázvor, karí pastu, citrónovú trávu, nakrájané paradajky, rybaciu omáčku, sezamový olej a nakrájanú cibuľu.
  3. Dôkladne premiešame a na miernom ohni podusíme 10 minút.
  4. Mäso odstavíme a preložíme do misiek.
  5. Ozdobíme nasekanými papričkami čili, koriandrom a mesiačikom limetky. Podávame s dusenou ryžou.

Viac chutných receptov je na ďalšej strane >>>