objednať časopis
všetky kategórie

Lahodná omáčka povýši celý obed. A my ich tu máme hneď päť, celkom špeciálnych.

BRAVČOVÉ KOTLETY S HORČICOVOU OMÁČKOU

Horčicová oáčka s bravčovými kotletami.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 bravčové kotlety
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžicu masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šalotky
  • 150 ml bieleho vína
  • 150 ml hydinového vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g dijonskej horčice
  • 30 g celozrnnej horčice
  • 1 lyžičku lístkov tymianu
  • soľ, mleté čierne korenie   
Čítajte viac
Oplatí sa vyskúšať: Prírodné REZNE V MARINÁDE z javorového sirupu

POSTUP

  1. Bravčové kotlety naklepte, osoľte a okoreňte. Olej s maslom zohrejte vo veľkej panvici na strednú teplotu a mäso opekajte z každej strany 5 minút do hneda. Vyberte, odložte nabok a prikryte alobalom.
  2. Z panvice odoberte tuk, nechajte len 1 lyžicu. Zohrejte na miernu teplotu a opekajte na ňom nadrobno nakrájané šalotky a cesnak. Pridajte kotlety, prilejte víno, zvýšte teplotu a duste 3-4 minúty, kým sa množstvo nezredukuje na polovicu.
  3. Pridajte vývar a duste, kým sa množstvo tekutiny znovu nezredukuje o tretinu a kotlety nebudú mäkké.
  4. Opečené kotlety vyberte a odložte na teplé miesto. Do omáčky primiešajte smotanu a oba druhy horčice. Primiešajte lístky tymianu.4. Kotlety dajte na tanier, prelejte ich horčicovou omáčkou a podávajte s cestovinou a so šalátom. 

K morčaciemu mäsu sa hodí MEDOVÁ omáčka >>>