BRAVČOVÉ KOTLETY S HORČICOVOU OMÁČKOU
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT
Potrebujete:
- 4 bravčové kotlety
- 1 lyžicu oleja
- 1 lyžicu masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šalotky
- 150 ml bieleho vína
- 150 ml hydinového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g dijonskej horčice
- 30 g celozrnnej horčice
- 1 lyžičku lístkov tymianu
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Bravčové kotlety naklepte, osoľte a okoreňte. Olej s maslom zohrejte vo veľkej panvici na strednú teplotu a mäso opekajte z každej strany 5 minút do hneda. Vyberte, odložte nabok a prikryte alobalom.
- Z panvice odoberte tuk, nechajte len 1 lyžicu. Zohrejte na miernu teplotu a opekajte na ňom nadrobno nakrájané šalotky a cesnak. Pridajte kotlety, prilejte víno, zvýšte teplotu a duste 3-4 minúty, kým sa množstvo nezredukuje na polovicu.
- Pridajte vývar a duste, kým sa množstvo tekutiny znovu nezredukuje o tretinu a kotlety nebudú mäkké.
- Opečené kotlety vyberte a odložte na teplé miesto. Do omáčky primiešajte smotanu a oba druhy horčice. Primiešajte lístky tymianu.4. Kotlety dajte na tanier, prelejte ich horčicovou omáčkou a podávajte s cestovinou a so šalátom.
K morčaciemu mäsu sa hodí MEDOVÁ omáčka >>>