Dužina plná prospešnej vlákniny
Má krásnu farbu, vynikajúcu chuť a je nesmierne zdravá. Tekvicu sa oplatí zjesť naozaj celú, pretože každá časť má v sebe iné potrebné živiny, ktoré spolu tvoria dokonalý celok. Z 90 % je tvorená vodou spolu s dôležitými minerálnymi látkami. Voda v organizme na seba viaže škodlivé toxíny, ktoré sa z tela následne vyplavujú.
Okrem vody obsahuje dužina tekvice aj prospešnú vlákninu, ktorápodporuje trávenie a správnu funkciu čriev. Je bohatá aj na antioxidant betakarotén, ktorý chráni organizmus a je zdrojom vitamínu A. Výživová odborníčka Tereza Vincourová tiež odporúča využiť dužinu na prípravu pleťovej masky. „Vitamíny a minerálne látky nachádzajúce sa v tekvicovej dužine môžu blahodarne pôsobiť aj na vašu pokožku. Dokážu rozžiariť pleť, dodať jej elasticitu a pomáhajú aj v boji proti vráskam," prezradila pre časopis Zdravie.
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>