objednať časopis
všetky kategórie

Neslintajte pred obrazovkou, upečte si RECEPTY z Pečie celé Slovensko

SVIEŽA TORTA

Ďoďo Lukáč
Ďoďo Lukáč
Zdroj: MILAN_KRUPCIK

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60-75 MINÚT,   PEČENIE 30-35 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 2 vajcia
  • 100 ml oleja
  • pol lyžičky škorice
  • pol lyžičky perníkového korenia
  • 135 g mrkvy
  • pol jablka
  • 50 g vlašských orechov
  • 100 g hladkej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • 75 g kryštálového cukru

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml šľahačky 33 %
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 3 lyžice lemon curd

Na krém swiss meringue:

  • 4 bielky
  • 400 g masla
  • 300 g kryštálového cukru

Ešte potrebujete:

  • citrónový a rakytníkový džem
  • kandizované ovocie
  • kumkvát
  • rozmarín
Bábovka s kakaom je Luciina obľúbená mňamka. Aj na večeru.
Čítajte viac
Budúca mamička Lucia Barmošová: Pečie geniálny hrnčekový koláč!

POSTUP

  1. Na korpus vymiešajte žĺtky, olej, škoricu a perníkové korenie. K žĺtkom pridajte nastrúhanú mrkvu a jablko. Po spojení vsypte múku zmiešanú s kypriacim práškom a nasekanými orechmi. Bielky vyšľahajte s cukrom na sneh a ten jemne zapracujte k žĺtkovej zmesi.
  2. Cesto rovnomerne rozdeľte do troch foriem s priemerom 22 cm vystlaných papierom na pečenie a pečte 30-35 minút pri teplote 175 °C. Nechajte vychladnúť.
  3. Krém pripravte vyšľahaním smotany a mascarpone. Potom pridajte práškový cukor a lemon curd (môžete ho pripraviť aj doma).
  4. Na swiss meringue dajte do ohňovzdornej misy, ktorú položíte na hrniec s vriacou vodou, bielky, cukor a miešajte, kým nedosiahnete teplotu 70 °C. Potom misu odstavte a bielky vyšľahajte na hustú lesklú penu a následne pridajte zmäknuté maslo. Dobre zapracujte.
  5. Takto tortu poskladajte: Prvý plát natrite citrónovým džemom a naneste vrstvu krému. Prekryte druhým plátom cesta, ktorý natrite rakytníkovým džemom a mascarponovým krémom. Posledný plát a celu tortu potrite swiss meringue krémom. Vrch ozdobte pripraveným kandizovaným citrónom, kumkvátmi, rakytníkom, rozmarínom a zvyšným krémom.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie