objednať časopis
všetky kategórie

Už tento víkend odštartuje na Jednotke druhá séria. V prvej epizóde Pečie celé Slovensko sa svojimi topkovými bábovkami pochválili všetci dvanásti finalisti. Pamätáte?

VOŇAVÁ JOGURTOVÁ BÁBOVKA od Beáty

Beátinu bábovku si jednoducho musíte upiecť.
Beátinu bábovku si jednoducho musíte upiecť.
Zdroj: RTVS/MILAN KRUPCIK

1 KUS, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

Potrebujete:

  • 5 stredne veľkých vajec
  • 200 g kryštálového cukru K-Classic
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 250 g jogurtu gréckeho typu (10 % tuku)
  • 2 lyžice pistáciového oleja (prípadne neutrálneho rastlinného)
  • 130 g pomletých nesolených pistácií
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 270 g polohrubej múky K-Classic
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletého kardamómu
  • maslo na vymastenie formy

Na polevu a zdobenie:

  • 100 g bielej čokolády
  • 125 g jogurtu gréckeho typu
  • 2 citróny
  • 80 g celých lúpaných pistácií

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>