VOŇAVÁ JOGURTOVÁ BÁBOVKA od Beáty
Beátinu bábovku si jednoducho musíte upiecť.
Zdroj: RTVS/MILAN KRUPCIK
1 KUS, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
Potrebujete:
- 5 stredne veľkých vajec
- 200 g kryštálového cukru K-Classic
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka soli
- 250 g jogurtu gréckeho typu (10 % tuku)
- 2 lyžice pistáciového oleja (prípadne neutrálneho rastlinného)
- 130 g pomletých nesolených pistácií
- kôra a šťava z jedného citróna
- 270 g polohrubej múky K-Classic
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička mletého kardamómu
- maslo na vymastenie formy
Na polevu a zdobenie:
- 100 g bielej čokolády
- 125 g jogurtu gréckeho typu
- 2 citróny
- 80 g celých lúpaných pistácií
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>