objednať časopis
všetky kategórie

Víťaz súťaže Pečie celé Slovensko vám vo videu prezradí pár dôležitých rád, ako upiecť dezerty z odpaľovaného cesta lepšie, než z cukrárne!

A keď už viete, ako na odpaľované cesto, poďte si z neho upiecť vanilkové mraky alebo jahodovo-mangové profiterolky podľa receptov od našej cukrárky Veroniky Kollárovej:

Vanilkové mraky

vanilkové mraky
vanilkové mraky
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

15 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 7-10 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 125 ml vody
  • 75 g masla
  • štipka soli
  • 75 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • masť na vymazanie plechu
„Sicília je známa veľkou produkciou pistácií. Obľúbené sú rôzne pistáciové pestá aj krémy do dezertov. My ich máme veľmi radi v tomto sviežom nedeľnom cheesecakeu,“ hovorí Romana.
Čítajte viac
Sicílsky PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE: Musíte si ho urobiť, po fotení sa po ňom zaprášilo!

Na vanilkový krém:

  • 800 ml mlieka
  • 3 bal. vanilkového pudingu
  • ½ lyžičky mletej vanilky
  • 3 žĺtky
  • 170 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 400 ml šľahačkovej smotany 44%

Postup je na ďalšej strane >>>

Kategórie