"Zbožňujem pizzu, rizotá, krupotá, cestoviny a polievky – najviac túto toskánsku paradajkovú," hovorí šéfkuchár Marcel Ihnačák. A páči sa, daroval nám svoj úžasný recept - teraz je váš.
Toskánska paradajková polievka
Toskánska polievka s opečeným chlebíkom chutí jedna báseň.
Zdroj: Vlado Holina
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- 4 krajce pšeničného chleba
- 4 strúčiky cesnaku
- 1,5 kg čerstvých zrelých paradajok (teraz v zime radšej z konzervy)
- zväzok čerstvej bazalky
- 600 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- parmezán
- soľ a mleté čierne korenie
POSTUP:
- Do veľkého antikorového kastróla nalejte väčšie množstvo olivového oleja a zohrejte ho. Pridajte chlieb pokrájaný na menšie kocky a opražte do zlatista. Potom vsypte posekaný cesnak a smažte tiež do zlatista.
- Pridajte nakrájané paradajky a polovicu bazalky. Zalejte vývarom a ochuťte. Varte na slabšom ohni asi hodinu. Občas premiešajte, aby sa chlieb neprichytil o dno. Polievku dochuťte, posypte nastrúhaným parmezánom a môžete podávať!
SUPER POLIEVKY sú aj v našej GALÉRII, INŠIRUJTE SA:KLIKNITE SEM!
Už ste počuli náš podcast?
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: