objednať časopis
všetky kategórie

Po tomto burgeri sme sa zalizovali až za ušami! Šťavnaté mäsko v ňom sa rozsypáva. „Pokojne ho polejte lyžicou výpeku,“ usmieva sa Patrik. „A nezabudnite, akurát upečené do žemle je vtedy, keď sa ľahko trhá vidličkou,“ dodáva Lukáš.

BURGER bradatých bratov z obľúbeného nitrianskeho bistra Bearded Brothers si jednoducho K HOKEJU musíte urobiť! Mäsko do burgerov pripravte už dnes a dajte ho piecť. Zajtra PRED ZÁPASOM ho len natrhajte do žemlí a MŇAMKA pre vás a vašich hostí k SUPER HOKEJU je na stole za pár minút! Držte palce našim šikovným hokejistom... my v Dobrom jedle budeme AKO VŽDY :)

Jarný burger s trhaným bravčovým

Po tomto burgeri sme sa zalizovali až za
ušami! Šťavnaté mäsko v ňom sa rozsypáva.
Po tomto burgeri sme sa zalizovali až za ušami! Šťavnaté mäsko v ňom sa rozsypáva.
Zdroj: Matej Kalina

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 6-7 HODÍN

Potrebujete:

  • 6 dobrých žemlí

Na mäso:

  • 1,2 kg bravčového pleca bez kosti
  • 1 lyžička údenej mletej papriky
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • pol lyžičky soli
  • pol hrnčeka dobrej BBQ omáčky2 šálky vody (piva)

Na náplň

  • 140 g gréckeho jogurtu
  • 1 šalátová uhorka (pokrájaná na tenké plátky)
  • 1 väčšia červená cibuľa (pokrájaná na kolieska)
  • 6 reďkoviek (pokrájaných na kolieska)
  • štvrť šálky čerstvej mäty (nasekanej)
  • štvrť šálky čerstvého koriandra (nasekaného)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ, korenie
  • maslo (na potretie žemlí)
  • šalát ako príloha
Zemiakové placky podľa šéfkuchára
Čítajte viac
Čo DNES NA OBED? 7x RECEPTY na MILOVANÉ PLACKY, po ktorých si oblížete prsty!

POSTUP:

  1. Mäso umyte a osušte utierkou. Korenie zmiešajte a zmesou potrite celý kus mäsa. Potom ho poriadne potrite BBQ omáčkou. Korenené mäso dajte do plechu a polejte ho vodou alebo pivom. Plech zakryte alobalom, aby z neho neunikala para. Pečte pri 130-150 °C 6-8 hodín. Mäsko občas skontrolujte a podľa potreby podlejte vodou.
  2. Žemle rozkrojte, potrite maslom a opečte dozlatista. Jogurt premiešajte so soľou a s čiernym korením. Na opečenú žemľu uložte cibuľu, reďkovku, uhorku a pokvapkajte olivovým olejom. Potom pridajte porciu trhaného bravčového mäsa a posypte ho mätou aj koriandrom. Prelejte jogurtovým dresingom a zakryte vrchnou časťou žemle. Jarný burger môžete podávať s dobrým jarným šalátom. Dobrú chuť as užite si hokej!

FOTOPOSTUP prípravy BURGERA priamo v známom bistre je v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Ďalšie tipy z Dobrého jedla:

Čítajte viac
Máte radi mäsko na sladko? Hovädzie RAGÚ S REBARBOROU sa vám bude páčiť!
S grepom a avokádom
Čítajte viac
Rýchle a zdravé recepty na večeru: Sú chutné a dokonca z nich schudnete!
Viki Ráková si užíva dobré jedlo a čas s rodinou na vynovenej terase.
Čítajte viac
Terasová SEZÓNA ZAHÁJENÁ: Pozrite, ako si svoju KRÁSNU OÁZU pokoja vychutnáva VIKI RÁKOVÁ!
Bazový sirup ako od babičky
Ingrediencie:
30 kvetov bazy, 2 litre vody, 1,5 kg cukru, 1 balíček kyseliny citrónovej alebo 2 na kolieska nakrájané citróny

Postup:

Najskôr prevaríme vodu a necháme ju vychladnúť. Vychladenou vodou zalejeme kvety bazy a necháme lúhovať 24 – 48 hodín. Potom bazu precedíme cez sito. Do bazového výluhu pridáme cukor, varíme a miešame, kým sa cukor neroztopí. Sirup začne hustnúť a keď zovrie, môžeme ho naliať do čistých fliaš. Fľaše pevne zatvoríme a viečkom dole ich
Čítajte viac
Domáci BAZOVÝ SIRUP: Babičkin SUPER RECEPT budete doma milovať!
Paprikáš z mletého mäsa.
Čítajte viac
Už ste skúšali PAPRIKÁŠ Z MLETÉHO MÄSA? Tento RECEPT je dobrota!
Karin Haydu venovala Dobrému jedlu recept na milovaný kysnutý koláč s mrveničkou.
Čítajte viac
MŇAM! V kysnutom KOLÁČI od Karin Haydu zužitkujete ZAVÁRENÉ OVOCIE!