BURGER bradatých bratov z obľúbeného nitrianskeho bistra Bearded Brothers si jednoducho K HOKEJU musíte urobiť! Mäsko do burgerov pripravte už dnes a dajte ho piecť. Zajtra PRED ZÁPASOM ho len natrhajte do žemlí a MŇAMKA pre vás a vašich hostí k SUPER HOKEJU je na stole za pár minút! Držte palce našim šikovným hokejistom... my v Dobrom jedle budeme AKO VŽDY :)
Jarný burger s trhaným bravčovým
Po tomto burgeri sme sa zalizovali až za
ušami! Šťavnaté mäsko v ňom sa rozsypáva.
Zdroj: Matej Kalina
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 6-7 HODÍN
Potrebujete:
- 6 dobrých žemlí
Na mäso:
- 1,2 kg bravčového pleca bez kosti
- 1 lyžička údenej mletej papriky
- 1 lyžička drvenej rasce
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička trstinového cukru
- pol lyžičky soli
- pol hrnčeka dobrej BBQ omáčky2 šálky vody (piva)
Na náplň
- 140 g gréckeho jogurtu
- 1 šalátová uhorka (pokrájaná na tenké plátky)
- 1 väčšia červená cibuľa (pokrájaná na kolieska)
- 6 reďkoviek (pokrájaných na kolieska)
- štvrť šálky čerstvej mäty (nasekanej)
- štvrť šálky čerstvého koriandra (nasekaného)
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ, korenie
- maslo (na potretie žemlí)
- šalát ako príloha
POSTUP:
- Mäso umyte a osušte utierkou. Korenie zmiešajte a zmesou potrite celý kus mäsa. Potom ho poriadne potrite BBQ omáčkou. Korenené mäso dajte do plechu a polejte ho vodou alebo pivom. Plech zakryte alobalom, aby z neho neunikala para. Pečte pri 130-150 °C 6-8 hodín. Mäsko občas skontrolujte a podľa potreby podlejte vodou.
- Žemle rozkrojte, potrite maslom a opečte dozlatista. Jogurt premiešajte so soľou a s čiernym korením. Na opečenú žemľu uložte cibuľu, reďkovku, uhorku a pokvapkajte olivovým olejom. Potom pridajte porciu trhaného bravčového mäsa a posypte ho mätou aj koriandrom. Prelejte jogurtovým dresingom a zakryte vrchnou časťou žemle. Jarný burger môžete podávať s dobrým jarným šalátom. Dobrú chuť as užite si hokej!
FOTOPOSTUP prípravy BURGERA priamo v známom bistre je v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Už ste počuli náš podcast?
Ďalšie tipy z Dobrého jedla: