Fantastický MANDĽOVO-REBARBOROVÝ LINECKÝ KOLÁČ: Upečte ho čím skôr
Usmievala sa na vás v obchode alebo v záhradke rebarbora? Šupnite ju do tohto fantastického koláča. Mandľový i rebarborový krém si zamilujete na prvé ochutnanie!
- 75 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 125 gmasla
- 250 ghladkej múky
- 60 gpráškového cukru
- 1 ksžĺtok
- 1 kssuchú fazuľu na zaťaženie
Na mandľový krém:
- 225 gmäkkého masla
- 225 gkryštálového cukru
- 1 ksvanilkový struk
- 3 ksvajcia
- 225 gmandľovej múky
Na rebarborový krém:
- 500 grebarbory
- 200 gkryštálového cukru
- 50 gZlatého klasu
- 1 ksmletú škoricu
Postup
krok
Pripravte linecké cesto: V mise vymieste maslo, hladkú múku, práškový cukor a žĺtok. Dajte do chladničky na 30 minút.
krok
Cesto vyvaľkajte na hrúbku 3 mm a vysteľte ním vymastenú formu s vyberateľným dnom (23 cm). Popichajte ho vidličkou a dajte ešte na chvíľu do chladničky. Potom ho zakryte papierom na pečenie a zaťažte suchou fazuľou. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút. Potom fazuľu s papierom vyberte a pečte 10 minút.
krok
Pripravte mandľový krém: Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom a so zrniečkami z vanilkového struku. Postupne primiešajte vajcia a nakoniec mandľovú múku.
krok
Pripravte rebarborový krém: Rebarboru očistite a nakrájajte na kúsky. S cukrom uduste do mäkka. Za stáleho miešania počas varu pridajte Zlatý klas rozmiešaný v malom množstve vody. Prevarte a dochuťte škoricou. Nechajte vychladnúť a počas chladnutia premiešavajte.
krok
Do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou dajte mandľový krém a na korpus striekajte čiary z mandľového krému asi s centimetrovými medzerami. Do medzier nastriekajte rebarborový krém. Potom ešte navrch nastriekajte priečnu mriežku z mandľového krému. Vrch koláča posypte cukrom, mandľovými lupienkami a môžete podávať.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
