Postup

 krok

Pripravte linecké cesto: V mise vymieste maslo, hladkú múku, práškový cukor a žĺtok. Dajte do chladničky na 30 minút.

 krok

Cesto vyvaľkajte na hrúbku 3 mm a vysteľte ním vymastenú formu s vyberateľným dnom (23 cm). Popichajte ho vidličkou a dajte ešte na chvíľu do chladničky. Potom ho zakryte papierom na pečenie a zaťažte suchou fazuľou. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút. Potom fazuľu s papierom vyberte a pečte 10 minút.

 krok

Pripravte mandľový krém: Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom a so zrniečkami z vanilkového struku. Postupne primiešajte vajcia a nakoniec mandľovú múku.

 krok

Pripravte rebarborový krém: Rebarboru očistite a nakrájajte na kúsky. S cukrom uduste do mäkka. Za stáleho miešania počas varu pridajte Zlatý klas rozmiešaný v malom množstve vody. Prevarte a dochuťte škoricou. Nechajte vychladnúť a počas chladnutia premiešavajte.

 krok

Do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou dajte mandľový krém a na korpus striekajte čiary z mandľového krému asi s centimetrovými medzerami. Do medzier nastriekajte rebarborový krém. Potom ešte navrch nastriekajte priečnu mriežku z mandľového krému. Vrch koláča posypte cukrom, mandľovými lupienkami a môžete podávať.

Kategórie